Beeper Mini a Păcălit iar Apple! Aplicația pentru Android Funcționează din nou!

Beeper Mini pacalit apple

Beeper Mini, aplicația care a adus posibilitatea utilizatorilor de Android de a trimite și primi mesaje iMessage (celebrele “bule albastre”), a revenit în funcțiune luni, după un sfârșit de săptămână tensionat cauzat de decizia Apple de a suspenda serviciile Beeper, invocând riscuri de securitate. Startup-ul din spatele aplicației a anunțat reluarea funcționării, dar nu a dezvăluit cum a fost posibil acest lucru. Mai mult, Beeper Mini va fi gratuită pentru moment, datorită naturii instabile a statutului Beeper și a încercărilor Apple de a o închide.

Beeper, fondată de Eric Migicovsky, fostul creator al smartwatch-ului Pebble,  lucrase inițial la o aplicație care agregă toate aplicațiile de chat ale unui utilizator într-o singură interfață. Totuși, descoperind o nouă tehnologie care i-a permis să inverseze ingineria protocolului iMessage, a decis să construiască o nouă aplicație numită Beeper Mini, concentrându-se exclusiv pe aducerea chat-urilor iMessage utilizatorilor de Android, pentru 1,99 dolari pe lună. Aceasta include suport pentru fotografii și videoclipuri de înaltă calitate, reacții tapback, indicatori de scriere, confirmări de citire și multe altele.

Beeper Mini a urcat rapid în top 20 în clasamentul Play Store și a înregistrat peste 100.000 de descărcări în primele 48 de ore, susține compania. Din păcate, succesul Beeper Mini a fost de scurtă durată. La doar câteva zile după lansare, vineri seara, Apple a luat măsuri împotriva startup-ului, găsind o modalitate de a opri mesajele Beeper Mini de la transmiterea de pe telefoanele Android către serverele sale.

Beeper Mini a Păcălit iar Apple! Aplicația pentru Android Funcționează din nou!

Apple  a explicat că a trebuit să închidă aplicația deoarece „prezenta riscuri semnificative pentru securitatea și confidențialitatea utilizatorilor, inclusiv posibilitatea expunerii metadatelor și facilitarea mesajelor nedorite, spamului și atacurilor de tip phishing.” Practic, Apple a declarat că nu poate verifica afirmațiile Beeper privind criptarea end-to-end și, prin urmare, a trebuit să ia „măsuri pentru a proteja utilizatorii noștri blocând tehnicile care exploatează acreditările false pentru a accesa iMessage.”

În timp ce echipa Beeper căuta o soluție, senatorul SUA Elizabeth Warren a criticat Apple pentru intervenția sa într-o postare pe X, fostul Twitter, spunând: „Textele cu bule verzi sunt mai puțin sigure. Deci, de ce ar bloca Apple o nouă aplicație care permite utilizatorilor de Android să comunice cu utilizatorii de iPhone prin iMessage? Directorii Big Tech își protejează profiturile prin zdrobirea concurenților. Comunicarea între diferite platforme ar trebui să fie ușoară și sigură”, a scris ea.

Beeper a anunțat luni pe blogul său că a actualizat aplicația Beeper Mini pentru a rezolva problema care „a cauzat ca mesajele să nu fie trimise sau primite.” Nu a spus exact cum a făcut acest lucru, dar notează că securitatea Beeper Mini rămâne neschimbată – promițând că include în continuare criptare locală, end-to-end, așa cum a fost descrisă anterior. Migicovsky a declarat pentru TechCrunch că nu poate împărtăși nimic pe acest subiect dincolo de ceea ce este deja în postarea de pe blog.

Beeper Mini funcționează din nou, dar există o problemă: înregistrarea numărului de telefon nu funcționează încă. Asta înseamnă că utilizatorii vor trebui să se autentifice cu un Apple ID. Startup-ul spune că lucrează și la rezolvarea acestei probleme. De asemenea, a decis să facă Beeper Mini gratuită pentru moment, având în vedere cât de „haotic” au fost lucrurile în ultimele zile. „De îndată ce lucrurile se stabilizează (sperăm că se vor stabiliza), ne vom uita la reluarea abonamentelor”, scrie în postarea de pe blogul companiei.