Germania: Masuri de ULTIMA ORA care COMPLICA Negocierile Aderarii Romaniei la Schengen

Germania Masuri ULTIMA ORA COMPLICA Negocierile Aderarii Romaniei Schengen

Germania a anuntat in mod oficial o serie de masuri de ultima ora, care complica negocierile pentru aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca prin intermediul ministrului de interne, Nancy Faeser, guvenrul de la Berlin anunta o extindere pana in luna martie a duratei controalelor foxe la granitele cu Polonia, Cehia si Elvetia, pentru a combate eficient traficul de persoane.

Germania spune ca aceste masuri au avut succes, iar in perioada in care ele au fost impuse, numarul intrarilor ilegale in tara a scazut cu 60%, 340 de traficanti fiind arestati, insa avand in vedere negocierile complexe pentru aderarea Romaniei la Schengen, masurile luate de Berlin pot impiedica accceptarea tranzitului terestru liber pentru tara noastra din anul 2024.

Germania a sustinut in repetate randuri aderarea Romaniei la Schengen, si a depus eforturi inclusiv pe langa tarile care au refuzat acest lucru, cu vehementa, insa din pacate ceea ce vedem acum poate forta doar aprobarea Air Schengen pentru tara noastra, nu intrarea completa in sistem, asa cum isi doreste Bucurestiul si cum forteaza inclusiv guvernul de la Sofia acum.

“Lupta noastră împotriva afacerilor fără scrupule a contrabandiştilor, care pun în pericol vieţile oamenilor cu brutalitate, are succes. Datorită controalelor temporare la frontieră și măsurilor strâns coordonate cu țările vecine, numărul intrărilor neautorizate la nivel național a scăzut cu peste 60% de la peste 20.000 în octombrie.

La aproximativ 7.300 intrări neautorizate în noiembrie. În plus, 340 de contrabandişti au fost arestaţi de când au început controalele la frontieră. Vom continua să facem tot ce putem pentru a ne asigura că controalele au un impact cât mai mic asupra vieții de zi cu zi a navetiștilor, asupra comerțului și asupra călătoriilor.”