Ministerul Apararii: Actiunile Oficiale IMPORTANTE ale Armatei Romane si Militarilor din Tara

Ministerul Apararii Actiunile Oficiale IMPORTANTE Armatei Romane Militarilor Tara

Ministerul Apararii transmite un foarte important anunt de ultima ora cu privire la actiunile oficiale importante care au fost desfasurate de catre Armata Romana in tara, prima fiind exercitiul Dacian Winter, la care au participat atat militarii din tara, cat si cei din cadrul NATO, conform informarii de mai jos.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea inclusiv despre un curs de instructori care a fost derulat de catre Fortele Aeriene Romane, tot cu miitari din cadrul NATO, mai multe informatii cu privire la ceea ce a fost realizat fiind disponibile mai jos pentru cei interesati, masura fiind una extrem de importanta pentru tara.

“Militarii din Grupul de Luptă NATO găzduit în România au desfășurat exercițiul Dacian Winter în baza de instruire a Regimentului 307 Infanterie Marină de la Babadag. Exercițiul avut loc între 11 și 15 decembrie și a fost destinat antrenării punctului de comandă al Grupului de luptă.

Inter European Basic Instructor Course la final. Astăzi, 15.12.2023, la sediul Academiei Forțelor Aeriene ,,Henri Coandă” Brașov, a avut loc ceremonia de absolvire a cursului „Basic Instructor Course”, cu durata de două săptămâni, la care au participat 23 de cursanți (ofiteri, maiștri militari și subofițeri) din 7 țări NATO și partenere, coordonați de 5 instructori din cadrul Inter European Air Forces Academy.

Cursul a avut ca obiectiv principal creșterea încrederii și angajamentului atât de necesare în pregătirea și educația militară. Festivitatea a început cu o surpriză: comandantul Academiei Forțelor Aeriene, domnul general de flotilă aeriană Marius Șerbeszki, împreună cu studenții, purtând cu mândrie portul tradițional românesc, au interpretat o serie de colinde, specifice sărbătorilor de iarnă, spre surprinderea audienței.

Desfășurarea cu succes a cursului s-a datorat echipei de comandă IEAFA, instructorilor din cadrul aceleiași prestigioase instituții, care au dat dovada de dedicare și angajament, echipei din cadrul O.D.C. (Office Defence Cooperation) care a făcut posibilă această activitate, Academiei Forțelor Aeriene pentru găzduire, deschidere, sprijin și implicare și „nu în ultimul rând” cursanților pentru efortul depus în îndeplinirea cu succes a tuturor sarcinilor primite.

La activitate au participat și maistrul militar de comandă al Forțelor Navale Române și subofițerul de comandă al Forțelor pentru Operații Speciale. În semn de recunoaștere a sprijinului acordat în organizarea și desfășurarea „Basic Instructor Course”, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, domnul general-maior Leonard Baraboi a oferit Academiei IEAFA Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene. Se cuvine să le mulțumim tuturor pentru încrederea arătată Forțelor Aeriene Române!”