Austria: Karl Nehammer sub PRESIUNE, Decizie de ULTIMA ORA a PE pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Karl Nehammer PRESIUNE Decizie ULTIMA ORA PE Aderarea Romaniei Schengen

Austria este din nou in centrul atentiei, Karl Nehammer fiind sub o presiune uriasa in momentul de fata, dupa o noua decizie care a fost luata in plenul Parlamentului European, cerandu-i-se guvernului de la Viena sa justifice din punct de vedere legal orice fel de decizie luata printr-un veto dat impotriva aderarii Romaniei la Schengen.

Austria a fost aspru criticata de catre foarte multa lume din cauza faptului ca decizia sa de a vota cu veto aderarea Romaniei la Schengen nu ar fi avut o justificare legala reala, iar prin decizia luata in Parlamentul European se cere nu doar justificarea veto-urilor, ci si atacarea lor la CJUE de catre Parlamentul European, daca nu sunt legale.

Austria este de cateva luni bune sub o preisune uriasa pentru refuzul de a permite aderarea Romaniei la Schengen, impreuna cu Bulgaria, iar acum vedem ca un nou posibil veto dat de Karl Nehammer ar putea ajunge sa fie atacat la CJUE, daca nu este dat in deplina legalitate cu legislatia europeana in vigoare.

“Săptămâna aceasta am făcut încă un pas în demersurile de a susține aderarea României la Schengen. Prin raportul pe care l-am inițiat și care a fost aprobat de plenul Parlamentului European, solicităm justificarea legală a tuturor veto-urilor și voturilor în cadrul Consiliului și invităm legislativul european să sesizeze Curtea de Justiție a UE atunci când principiul cooperării loiale nu este respectat.

Precum și atunci când nu poate fi argumentat din punct de vedere juridic. Prin acest raport am pus presiune pe Austria și Olanda pentru identificarea unei soluții, câștigăm un partener în Parlamentul European în eventualitatea unui atac la CJUE și creăm premizele pentru a debloca acest veto nejustificat.”