ENGIE Te Instiinteaza Oficial, Ce Masuri Importante Afecteaza Clientii din Romania

ENGIE Te Instiinteaza Oficial Masuri Importante Afecteaza Clientii Romania

ENGIE, unul dintre grupurile de energie cu cele mai mari numere de clienti activi in Romania la ora actuala, te anunta in mod oficial ca si client, in legatura cu o hotarare extrem de importanta, care aduce si o serie de masuri care te vor afecta, incepand cu data de 1 ianuarie si pana aproape de finalul primei luni din anul 2024.

ENGIE vorbeste mai jos despre faptul ca in perioada 1 – 22 ianuarie 2024 va efectua lucrari de mentenanta, astfel ca unele servicii oferite clientilor vor fi indisponibile, felul in care transmiti indexul autocitit modificandu-se, astfel ca este important sa stii ce trebuie sa faci pentru a notifica in mod corect compania despre consum.

In baza informatiilor pe care ENGIE Romania ti le aduce in atentie, indexul autocitit se poate transmite pana pe 12 ianuarie, daca esti in perioada de citire, iar citirile automate vor fi facute cu intarziere de catre operatorii de retea, iar daca nu poti transmite indexul in perioada de indisponibilitate, o vei putea face in luna februarie.

ENGIE Romania nu explica extrem de clar de ce anume face aceste lucrari de mentenanta pentru serviciile sale, insa indiferent de motivele din spatele lor, impactul va exista pentru toti clientii din Romania si este bine sa fii informat, pentru a sti cum sa actionezi in perioada urmatoare, pentru a nu fi afectat substantial de ceea ce se intampla.

Până la ce dată se poate transmite indexul autocitit ? Indexul autocitit se poate transmite până în data de 12 ianuarie 2024, în cazul clienților care se află în perioada de autocitire. Operatorii de rețea vor face citiri în perioada de indisponibilitate ? Se decalează și citirea indexului cu o lună ? Da, operatorii de rețea vor face citiri în perioada de indisponibilitate, însă doar la locurile de consum care se află în perioada de citire.

Citirea indexului de către operatorul de distribuție se face o dată la 3 luni, într-o perioada pre-stabilită. Cum procedez dacă perioada în care ar trebui să transmit indexul la gaze naturale se suprapune cu perioada de indisponibilitate, respectiv, 12-22 ianuarie 2024 ? În cazul în care intervalul de transmitere a indexului este în perioada menţionată, veţi putea transmite următorul index autocitit în luna februarie 2024.