Masurile de Ultima Ora Anuntate de Volodimir Zelenski pentru Anul 2024 de Razboi in Ucraina

Masurile de Ultima Ora Anuntate de Volodimir Zelenski pentru Anul 2024 de Razboi in Ucraina

Recent, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut declarații importante legate de o întâlnire de durată a Consiliului de Stat Major, axându-se pe producția de armament pentru anul următor.

Zelenski a subliniat că întâlnirea a acoperit aspecte cruciale legate de fabricația de arme, pornind de la artilerie, până la drone și rachete. Acesta a accentuat faptul că fiecare detaliu, inclusiv întreprinderile implicate, contractele și investițiile statului în producție, au fost discutate în profunzime.

Președintele a menționat implicarea directă a tuturor persoanelor responsabile pentru rezultatele statului în acest proces. Printre participanți s-au numărat Ministerul Industriilor Strategice, Ministerul Apărării, Statul Major General și Comandantul-Șef. În colaborare cu Prim-ministrul, Zelenski a precizat suma de fonduri care urmează a fi alocate sectorului apărării ca o chestiune de urgență.

În plus, oficialii guvernamentali trebuie să stabilească obiectivele pentru activitățile diplomatice ale Ucrainei pentru anul viitor, în special în ceea ce privește acordurile cu partenerii pentru producția de arme, furnizarea de componente și echipamente. Zelenski a insistat asupra necesității de a avea planuri clare și un algoritm precis de acțiuni pentru a asigura eficiența maximă a sectorului apărării.

Ucraina trebuie să producă, fie independent, fie împreună cu partenerii, tot ceea ce este necesar pentru protecția împotriva oricărei forme de agresiune rusă. “Putem asigura acest lucru”, a afirmat Zelenski.

La întâlnire s-a discutat și despre situația de la front, în toate direcțiile, incluzând rapoartele comandanților. Zelenski a oferit mulțumiri speciale Forțelor Aeriene pentru activitatea lor remarcabilă împotriva ocupanților din Crimeea.

Aceste declarații reflectă hotărârea fermă a Ucrainei de a-și consolida capacitatea de apărare și de a-și asuma un rol activ în gestionarea crizei cu Rusia, subliniind importanța colaborării strânse atât la nivel intern, cât și cu partenerii internaționali.