Israel Anunta Cat va Dura Razboiul din Gaza, Retragerea de Trupe

Israel Anunta Cat va Dura Razboiul Gaza Retragerea Trupe

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) se așteaptă ca războiul din Gaza să continue pe tot parcursul acestui an, pe măsură ce încep să reducă numărul de soldați din teritoriu și se pregătesc pentru o nouă fază a conflictului, a declarat un purtător de cuvânt militar.

Între timp, Curtea Supremă a Israelului a anulat o modificare controversată a sistemului judiciar, o mișcare care ar putea reaprinde tensiuni aprinse în cadrul țării. Retragerea trupelor: Mii de trupe israeliene vor părăsi Gaza, a declarat IDF.

Armata a spus că acest lucru este menit să asigure “planificarea și pregătirea pentru continuarea anului 2024 … înțelegând că vom fi solicitați pentru sarcini suplimentare și război pe tot parcursul acestui an.”

Mișcarea semnalizează schimbarea graduală a Israelului către o fază de intensitate mai scăzută a războiului său, a declarat un oficial superior al Statelor Unite. SUA au presat oficialii israelieni să înceapă faza mai țintită de luptă împotriva Hamas, deoarece numărul de morți continuă să crească în Gaza.

Lupte în noul an: Israelul a interceptat cel puțin 12 rachete lansate din Gaza chiar la începutul anului 2024, conform unei echipe CNN din Tel Aviv care a fost martoră la atac. În interiorul Gaza, cel puțin 156 de persoane au fost ucise în enclavă într-o singură zi, conform Ministerului Sănătății controlat de Hamas din Gaza.

De la atacurile din 7 octombrie, 21.978 de persoane din Gaza au fost ucise, a declarat ministerul într-o declarație. CNN nu poate confirma în mod independent cifrele furnizate de minister din cauza accesului restricționat în regiune și a dificultății de a verifica numerele exacte în mijlocul conflictului continuu.