Ucraina a fost Tinta unui Atac Masiv cu Rachete, Lansat de Rusia pe 2 Ianuarie 2024

Ucraina Tinta Atac Masiv Rachete Lansat Rusia 2 Ianuarie 2024

Ucraina a fost tinta unui nou atac masiv cu rachete, lansat de catre Rusia chiar in cursul noptii de 2 ianuarie 2024, cele care au reusit sa treaca de sistemele de aparare antiaeriana ale tarii reusind sa produca pagube insemnate, dar si pierderi de vieti omenesti, din pacate.

Ucraina a reusit sa distruga si zeci de drone lansate de catre Rusia impotriva oraselor Kiev si Harkov, insa din pacate atacurile vor continua dupa ce orasul rus Bolgorod a fost atacat, iar Vladimir Putin a promis un raspuns pe masura impotriva ucrainienilor.

“Rusia a lansat un atac cu rachete la scară largă împotriva Ucrainei la primele ore ale zilei de 2 ianuarie, vizând Kievul și Harkov, au informat oficialii locali. Cel puțin o persoană a fost ucisă, iar cel puțin 60 au fost rănite în cele două orașe

Ucraina a doborât toate cele 35 de drone de atac lansate de Rusia peste noapte. Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât toate cele 35 de drone „kamikaze” Shahed lansate de Rusia peste noapte, a informat Forțele Aeriene pe 2 ianuarie.

Lovitura cu drone a fost urmată câteva ore mai târziu de o rachetă în masă care a vizat Kievul și Harkov. Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât peste 60 de rachete de croazieră Kh-101/555/55 și aproximativ zece rachete balistice lansate de aer Kinzhal care vizau capitala, a declarat șeful administrației militare a orașului Kiev, Serhii Popko.”