Sebastian Burduja: Acțiunea de ULTIMĂ ORĂ pentru România, Deciziile Luate Oficial de Ministru

Sebastian Burduja Acțiunea ULTIMĂ ORĂ România Deciziile Luate Oficial Ministru

Sebastian Burduja anunță în mod oficial acțiunea de ultimă oră pe care a pus-o în aplicare pentru România, iar asta deoarece ministrul Energiei vorbește mai jos despre inaugurarea la Constanța a unui terminal pentru țiței si motorină care are o capacitate de 55.000 mc, fiind primul nou făcut în țară în ultimii 63 de ani.

Sebastian Burduja explică mai jos importanța acestui terminal, iar asta în condițiile în care vorbim despre măsuri care au menirea de a îmbunătăți capacitatea de producție și stocare de țiței și motorină în România, mai multe detlaii despre tot fiind disponibile mai jos pentru toți cei interesați de acest lucru.

“Sunt în Constanța, alături de reprezentanții Oil Terminal, pentru inaugurarea celui mai mare rezervor pentru țiței și motorină, cu o capacitate de 55.000 mc. Este primul rezervor nou, construit de la zero de Oil Terminal, din anul 1970. Înălțime de 18 m, diametru de 60 m și o cuvă de 10.000 mp, cu peste 900 tone de metal. Tablă românească de cea mai bună calitate.

Companie din portofoliul ministerului energiei, Oil Terminal are o tradiție de peste 125 de ani și joacă un rol strategic atât pentru România, cât și pentru întreaga regiune. Platforma Sud, unde am inaugurat azi noua capacitate, este al patrulea cel mai mare din Europa. De ce am ținut să fiu astăzi aici? În primul rând, pentru ca managementul companiei s-a ținut de cuvânt.

Am fost pe 19 septembrie pe șantier și am solicitat să fie finalizată investiția până la sfârșitul anului. Și așa a fost, cu 13 luni înainte de termenul stabilit prin contract. Felicit compania și antreprenorul general român. În al doilea rând, pentru că Oil Terminal Constanța a înțeles oportunitățile crizei din Ucraina si ale viitoarei reconstrucții și a acționat pentru creșterea capacității și deci a veniturilor și profitabilității companiei.

Și nu se oprește aici, anul acesta mai are patru proiecte în plan: două rezervoare modernizate, unul nou în Portul Constanța și un nou terminal de bitum, în premieră absolută. Este un exemplu și pentru alte companii cu capital majoritar de stat din sectorul energetic — și nu numai. Platforma Sud joacă un rol crucial în asigurarea livrărilor de motorină către piețele din Ucraina.

Republica Moldova și, de asemenea, pe piața internă. Am dovedit, încă o dată, că se poate. Felicit managementul companiei pentru viziune și hotărâre. Voi continua să fiu implicat, cu toată echipa Ministerului Energiei, pentru a susține pe deplin dezvoltarea strategică a acestei capacități în beneficiul României. Înainte, împreună spre noi provocări.”