Volodimir Zelenski: Anunțurile Președintelui Ucrainei după Noile Atacuri ale Rusiei

Volodimir Zelenski Anunțurile Președintelui Ucrainei după Noile Atacuri ale Rusiei

În aceste ore dificile, orașul Pokrovsk din regiunea Donețk, precum și districtul Pokrovsk, sunt locul unei operațiuni de salvare îndelungate după un atac cu rachete rusești, mai precis cu rachete S-300. Forțele de salvare necesare și echipamentele de la Serviciul de Urgență al Statului Ucrainean sunt angajate în această operațiune de ajutor, ocupându-se de îndepărtarea resturilor și a deșeurilor.

Din păcate, se știe deja despre peste zece persoane, inclusiv copii, care și-au pierdut tragic viața. Îmi exprim condoleanțele tuturor celor care și-au pierdut persoane dragi!

Atacul rusesc a vizat clădiri rezidențiale obișnuite și case particulare. Toți răniții primesc asistența medicală necesară. Rusia trebuie să simtă – și să simtă întotdeauna – că niciun astfel de atac nu va rămâne fără consecințe pentru statul terorist. Trebuie să ne asigurăm de acest lucru cu forța noastră, cu capacitățile noastre de apărare și cu abilitățile noastre politice.

Protecția împotriva agresiunii înseamnă întotdeauna salvarea vieților care pot fi pierdute din cauza distrugerilor și cruzimii inamicului. Și noi salvăm vieți. Mulțumesc tuturor celor care se preocupă de Ucraina și de poporul nostru!

Glorie tuturor celor care luptă! Glorie tuturor celor care își aduc contribuția la forța statului nostru!