Armata Romana: Actiunile de Ultima Ora ale Soldatilor Romani cu HIMARS, Anunturi privind NATO

Armata Romana Actiunile Ultima Ora Soldatilor Romani HIMARS Anunturi NATO

Armata Romana aduce in atentia a milioane de romani actiunile de ultima ora ale soldatilor romani cu echipamentele HIMARS, iar asta deoarece in perioada urmatoare vor avea loc o serie de exercitii in Centrul Secundar de Instruire pentru Lupta de la Smardan, acolo unde soldatii isi vor exersa capacitatea de utilizare a acestora.

Armata Romana vorbeste deasemenea mai jos si despre instruirea de care au avut parte soldatii romani gradati profesionisti care intra in randurile fortelor militare, iar asta pentru ca, dupa cum puteti vedea si mai jos, exista foarte multe exercitii si evenimente de pregatire care au avut loc in Romania si nu numai.

“HIMARS deschide seria exercițiilor cu trageri de luptă! În perioada 14-19 ianuarie 2024, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, județul Galați, Batalionul 81 Rachete Operativ Tactice desfășoară exercițiul cu trageri de luptă “UNIREA 24.11”. La exercițiu participă și echipe de observatori și de asistență din cadrul 41st Field Artillery Brigade, respectiv 4th Security Force Assistance Brigade.

Fiecare zi a fost o lecție învățată pentru soldații care au parcurs modulul instrucției de specialitate în cadrul Batalionului 812 Infanterie ”Bistrița”. Sfârșitul perioadei de instruire a soldaților gradați profesioniști din cadrul Batalionului 811 Infanterie „Dej” a fost marcat de trageri cu armamentul de infanterie. După etapa de formare, soldații gradați profesioniști din seria noiembrie 2023 sunt gata acum să își asume responsabiltățile carierei militare. Bun venit în echipă!

„Gheparzii Transilvani” – primele ședințe de tragere în acest an. Executarea ședințelor de tragere cu armamentul ușor de infanterie a dat startul instrucției în acest an pentru ,,Gheparzii Transilvani”, în poligoanele bazei militare din Bemowo Piskie, Polonia. Menținerea nivelului înalt al pregătirii militarilor detașamentului prin antrenarea în executarea tragerilor cu armamentul individual în diferite condiții este un obiectiv primordial.

Începând cu luna octombrie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani”, generat de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” și coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, se instruiește în comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi din cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din anul 2016.

Finalul modulului de instruire, începutul unor noi provocări! Modulul de instruire al soldaților gradați profesioniști seria noiembrie 2023, care s-au instruit în cadrul Batalionului 468 Apărare Antiaeriană „Trotuș”, s-a încheiat. Fiecare zi a fost o lecție ce le-a demonstrat că excelența necesită o evoluție continuă, transformându-i pe soldați în profesioniști dedicați.”