Protestele Fermierilor: Cosette Chichirău Prevede Caderea Guvernului Marcel CIolacu

Protestele Fermierilor Cosette Chichirău Caderea Guvernului Marcel CIolacu

Protestele fermierilor continua si astazi in Romania, extinzandu-se pe zeci de judete ale tarii, protestatarii fiind in negocierile cu Guvernul Romaniei pentru rezolvarea problemelor, insa Cosette Chichirău prevesteste caderea guvernului Marcel Ciolacu, in cazul in care un protest de amploare ar putea avea loc in Bucuresti.

Protestele fermierilor au provocat deja o unda de soc in Romania la 6 zile de la primele manifestari, iar in lipsa unor solutii de la guvern, situatia ar putea degenera oricand, mai ales ca actiunile similare din Germania motiveaza serios continuarea protestelor pana cand nemultumirile vor fi rezolvate.

“În ziua 6, protestele transportatorilor și fermierilor s-au extins în peste 20 de județe. Dacă vor intra în București, guvernul Ciolacu ar putea să cadă. Este o criză uriașă, care reprezintă nota de plată pentru incompetența și impostura guvernanților de zeci de ani. Fermierii și transportatorii români protestează împotriva creșterii taxelor, accizelor și costului RCA.

Guvernul a cam rămas fără bani la buget, dar în loc să dea afară sinecurile și să restructureze aparatul de stat, i-a găsit buni de plată pe fermieri și transportatori. Toate acestea în condițiile în care deficitul comercial cu produse agroalimentare crește de la un an la altul. În România nu producem destulă mâncare cât să acoperim cererea națională, așa că importăm alimente.

În locul unei strategii în care fermierii români să fie încurajați să producă necesarul de alimente din România, guvernul vine cu taxe mai mari și încurajează importurile. Sectorul agricol este sub presiune în toată Europa. Inflația post-pandemie și războiul din Ucraina i-au adus pe oameni la limita răbdării. În Germania, fermierii protestează împotriva unor planuri ale guvernului de a elimina scutirea de accize pe combustibil pentru agricultură.

Fermierii germani au reușit să forțeze guvernul să retragă propunerea eliminării bruște a scutirii de accize în favoarea unei eliminări treptate pe următorii 3 ani. Aceștia nu au fost mulțumiți de soluția găsită de guvern așa că protestează în continuare. În Polonia, protestele fermierilor s-au oprit doar când aceștia au obținut ce au cerut: subvenții pentru producția de porumb și menținerea taxelor agricole la nivelul din 2023.

Însă în Polonia, protestele au fost de mai mare amploare, blocând complet drumuri și vămi. Guvernul României trebuie să vină repede cu soluții, pentru că de data asta promisiunile nu vor fi de ajuns. Promisiunile față de profesori în urma protestului de anul trecut au fost încălcate. Ce l-ar opri pe Ciolacu ca nici de data asta să nu se țină de cuvânt?!”