Austria Impiedica Aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, Karl Nehammer Anunta ce Motiveaza Refuzul

Austria Impiedica Aderarea Romaniei Spatiul Schengen Karl Nehammer Anunta Motiveaza Refuzul

Austria impiedica aderarea Romaniei la Spatiul Schengen in totalitate si la inceputul anului 2024, iar asta in conditiile in care a fost agreata ridicarea controalelor la frontierele aeriene si maritime, iar motivele care o motiveaza sa faca asta au fost dezvaluite iar de catre ministerul de interne al tarii, in centru fiind tot cererile de azil pe care le inregistreaza Viena.

Austria spune ca in 2023 s-au inregistrat 58.686 cereri de azil, un numar foarte mare conform guvernului condus de Karl Nehammer, dar cifra este in scadere cu 48% fata de anul 2022, ceea ce ar trebui sa mai relaxeze lucrurile pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen in totalitate, insa multe depind de cancelarul austriac, din pacate.

Austria inregistreaza de peste 4 ori mai multe cereri de azil decat in 2019, inainte sa de debutul pandemiei, insa mai putine decat in 2015, dar intre timp Romania a devenit mai “vocala” pentru aderarea la Spatiul Schengen, si e nevoie ca numarul sa scada si mai mult pentru ca de la Karl Nehammer sa vina un accept pentru ridicarea controalelor la granitele terestre.

“Numărul cererilor de azil din Austria a scăzut semnificativ în 2023. Acest lucru reiese din cifrele preliminare de la Ministerul de Interne, care sunt la dispoziția APA. În consecință, au fost 58.686 de cereri. Aceasta corespunde unei scăderi de 48% față de 2022.

Lăsând deoparte acest efect, care a crescut față de anul precedent, este unul dintre anii cu cel mai mare număr de cereri în ciuda scăderii. Acum doi ani au fost aproape 40.000 de cereri. Dacă te uiți în urmă cu doi ani în urmă, au fost mai puțin de 13.000 de cereri în 2019. Desigur, aceasta este încă cu mult sub cele 88.300 de cereri din anul crizei refugiaților din 2015.”