Ultimele vaccinuri COVID sunt eficiente în prevenirea simptomelor în proporție de 54%

Ultimele vaccinuri COVID sunt eficiente în prevenirea simptomelor în proporție de 54%Conform recentelor declaratii CDC, ultimele vaccinuri COVID sunt eficiente în prevenirea simptomelor în proporție de 54%.

Conform primului studiu realizat în Statele Unite pentru a evalua eficacitatea noilor versiuni ale vaccinurilor COVID-19, acestea sunt eficiente în prevenirea infecției simptomatice la adulți în proporție de 54%. Vaccinurile, care au devenit disponibile anul trecut, au fost concepute pentru a oferi o protecție îmbunătățită împotriva variantelor mai recente ale coronavirusului.

Studiul, realizat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), a analizat 9.000 de persoane care au efectuat teste pentru COVID-19 în farmaciile CVS și Walgreens, investigând cine a primit un rezultat pozitiv și dacă persoanele respective fuseseră vaccinate cu noile doze sau nu.

Constatările, care indică o eficacitate de 54%, sunt similare cu rezultatele raportate în alte țări și se aliniază, de asemenea, cu eficacitatea raportată pentru o versiune anterioară a vaccinului, a declarat Ruth Link-Gelles, de la CDC și autorul principal al studiului.

Studiile ce vor fi publicate mai târziu în acest an vor evalua cât de eficient a fost vaccinul în prevenirea simptomelor suficient de severe încât să necesite vizita la medic sau internarea în spital, a menționat ea.

CDC recomandă noile vaccinuri pentru toate persoanele cu vârsta de 6 luni și peste, însă majoritatea americanilor nu le-au primit. Datele recente ale CDC sugerează că doar aproximativ 22% dintre adulții din SUA au primit noile doze, iar în cazul copiilor, procentul este de doar 11%. Adoptarea lentă a vaccinurilor a însemnat că cercetătorilor le-a luat mai mult timp pentru a aduna suficiente date pentru a evalua eficacitatea acestora, a spus Link-Gelles.