Google Actualizeaza Google Maps cu o Schimbare Majora Bazata pe Gemini

Google actualizeaza Google Maps cu o schimbare uriasa pentru telefoanele Android, totul multumita Gemini, iata ce decizie a fost luata pentru noi.

google gemini google maps

Google își mărește pariul pe inteligența artificială (AI), iar după rebranding-ul chatbotului său generativ de la Bard la Gemini, acum aduce recomandări generate de AI în Google Maps. Recomandările asistate de AI vor ajuta Google Maps să efectueze căutări și mai eficiente pentru o varietate de destinații, iar funcția poate funcționa și ca un consilier care oferă perspective și sfaturi legate de locație, bugete și vreme.

Odată activată, funcția poate fi accesată prin funcția de căutare, la fel ca și caracteristicile existente în Google Maps. Momentan, este disponibilă doar pentru utilizatorii din SUA, dar sperăm că va fi disponibilizată în curând la nivel mondial. Acest upgrade al Google Maps este cea mai recentă mișcare în cadrul inițiativei Google de a intensifica utilizarea AI, care a inclus dezvoltări precum integrarea funcționalităților AI în aplicațiile Google Workspace.

Am avut, de asemenea, indicii că funcții și caracteristici AI urmau să fie introduse în Google Maps – cum ar fi o funcție îmbunătățită Local Guides. Local Guides are ca scop să sintetizeze cunoștințele și experiențele locale și să le împărtășească utilizatorilor pentru a-i ajuta să descopere locuri noi.

Android Police a obținut o primă privire asupra modului în care utilizatorii au fost introduși la noua funcție de recomandări alimentate de AI. Un cititor a luat legătura cu site-ul și a explicat cum i s-a oferit opțiunea de a căuta cu AI generativ în bara de căutare Google Maps.

Google Actualizeaza Google Maps cu o Schimbare Majora Bazata pe Gemini

Când a fost selectată, s-a deschis o pagină care detalia cum noua funcție folosește AI generativ pentru a oferi recomandări, printr-un scurt exercițiu de onboardare. Apăsând Continuă, se deschide următoarea pagină care oferă utilizatorilor o listă de interogări sugerate, cum ar fi atracțiile din apropiere unde pot merge să-și petreacă timpul sau restaurante locale bune.

La fel ca ChatGPT, Google Maps include, de asemenea, sfaturi în partea de jos a paginii pentru a te ajuta să îmbunătățești rezultatele căutării. Utilizatorii pot adăuga mai multe detalii pentru a finisa căutarea, cum ar fi bugetul, un loc sau o zonă pe care o au în minte și cum arată vremea când plănuiesc să meargă undeva. Dacă selectezi una dintre aceste interogări sugerate, Google Maps va explica apoi cum ar trece prin procesul de selecție a anumitor afaceri și locații pentru a recomanda.

Când utilizatorul nu specifică o zonă sau regiune, Google Maps recurge la utilizarea locației curente a utilizatorului. Totuși, dacă dorești să localizezi rezultatele pentru o zonă (indiferent dacă te afli acolo sau nu), va trebui să menționezi acest lucru în căutarea ta.

După ce utilizatorii încercă funcția pentru prima dată și trec prin scurta onboardare în Maps, pot accesa instantaneu funcția prin meniul de căutare. Conform Android Police, Căutarea cu AI generativ va apărea sub meniul orizontal care îți listează locațiile salvate, cum ar fi Acasă, Lucru etc.

Această nouă caracteristică reprezintă un pas important în evoluția Google Maps, transformând-o dintr-o simplă aplicație de navigare într-un asistent personal de călătorie, capabil să ofere recomandări personalizate și sfaturi utile. Cu ajutorul inteligenței artificiale, Google Maps devine un instrument și mai valoros pentru explorarea lumii din jur.

Facilitând descoperirea de noi locuri interesante și oferind informații relevante care pot îmbunătăți experiența de călătorie. Așteptăm cu nerăbdare extinderea acestei funcții la nivel global, astfel încât mai mulți utilizatori să beneficieze de puterea AI în planificarea călătoriilor și explorarea destinațiilor.