Armata Romana: Actiunile Militare IMPORTANTE Derulate de Militarii Romani Impreuna cu NATO

Armata Romana vorbeste in mod oficial despre actiunile militare importante pe care le-au derulat militarii romani impreuna cu partenerii NATO si nu numai.

Armata Romana Actiunile Militare IMPORTANTE Derulate Militarii Romani Impreuna NATO

Armata Romana aduce in atentia romanilor o serie de actiuni militare importante, care au fost derulate de catre militarii romani din tara, atat impreuna cu forte ale NATO, cat si fara ele, primul avand in centru EAGLE Thunder, un exercitiu multinational la care participa peste 100 de vehicule blindate.

Armata Romana vorbeste deasemenea mai jos si despre exercitii tactice ale Batalionului 114 Tancuri din Targoviste, dar si despre dislocarea unei companii in Bosnia si Hertegovina incepand cu luna aprilie, mai multe detalii cu privire la misiunea pe care ei vor trebui sa o indeplineasca, fiind disponibile mai jos.

“Peste 100 de vehicule blindate participă la exercițiul EAGLE THUNDER. Tancuri Leclerc, transportoare blindate franceze, transportoare belgiene și românești Piranha, Dingourile Luxemburgheze, Pandurul Portughez și tancurile T-55 românești participă într-un exercițiu tactic în Poligonul de instrucție Cincu în perioada 5-11 februarie, simulând o luptă între blindate.

De-a lungul exercițiului, peste 680 de militari NATO, dintre care 110 militari români, 15 nord-macedoneni și 84 militari portughezi se antrenează întrunit pentru lupta în tranșee, lupta în zona urbană, rapel și au executat trageri cu armamentul din dotarea blindatelor. Scopul acestui exercițiu multinațional este de a întări cooperarea militară între diferite națiuni aliate, angrenând în teren majoritatea aliaților NATO prezenți în România.

Exerciții de rezolvare a unor situații tactice. În această săptămână, militarii Batalionului 114 Tancuri “Petru Cercel”, din Târgoviște, structură subordonată Brigăzii 9 Mecanizată “Mărășești”, au executat, în cadrul etapei de instruire de nivel echipaj și grupă, exerciții de rezolvare a unei situații tactice de tip STX (Situational Tactical Exercise). Activitățile de instruire au vizat perfecționarea capacității de planificare și conducere a acțiunilor de luptă de către comandanții grupelor de cercetare și comandanții de tancuri, precum și antrenarea și evaluarea membrilor echipajelor.

Compania Stat Major și Deservire care va fi dislocată, începând cu luna aprilie a acestui an, în Teatrul de Operații Bosnia și Herțegovina, formată din militarii Batalionului 495 Parașutiști ,,Căpitan Ştefan Șoverth” și militari aparținând altor unități militare, continuă instruirea. În data de 8 februarie, militarii care încadrează Compania Stat Major și Deservire au desfășurat un exercițiu de conducere a transportoarelor amfibii blindate în teren frământat cu obstacole, baraje și treceri limitate.

În cadrul acestui exercițiu, militarii și-au însușit deprinderile de mecanic conductor TAB în vederea îndeplinirii cu succes a misiunilor ordonate. Comandantul Companiei Stat Major și Deservire, căpitanul Daniel Rizea a apreciat modul de desfășurare al exercițiului, obiectivele acestuia fiind îndeplinite cu succes.”