Romania Pregatita de Aderare la Schengen, Anunturile Aeroporturilor din Toata Tara

Romania este pregatita sa adere la Schengen in momentul de fata, iar un anunt important facut de catre aeroporturile din Romania intareste totul.

Romania Pregatita Aderare Schengen Anunturile Aeroporturilor Toata Tara

Romania este pregatita sa adere la Schengen, chiar daca momentan doar pe calea aerului, iar aeroporturile din tara noastra transmit faptul ca decizia Austriei de a ne las as afacem parte din acest sistem va duce la o fluidizare considerabila a traficului, pentru ca se elimina controalele pentru toti cetatenii care vin din alte tari care fac parte din sistem.

Romania adera la Schengen cu aeroporturile din data de 31 martie, iar directorii acestora se asteapta ca traficul din interiroul Spatiului Schengen sa reprezinte 30% din totalul traficului inregistrat pe rutele care exista in tara noastra, insa cu timpi de asteptare mult mai mici pentru a ajunge la avion dupa predarea bagajelor, in lipsa controalelor de pasapoarte.

Romania inca nu adera la Schengen si pentru traficul terestru, care ramane foarte ridicat, in special in perioadele de vara si a sarbatorilor de iarna, dar daca Air Schengen va functiona fara probleme, atunci poate ca mana lui Karl Nehammer va fi fortata mai usor pentru a permite ridicarea controalelor si de la granitele terestre cat mai curand.

“Aeroporturile sunt pregătite pentru aderarea României la Schengen. Este o măsură care va fluidiza traficul în mod considerabil și va veni cu beneficii pentru pasageri. Pentru zborurile în interiorul zonei Schengen aceștia nu vor mai trece prin controalele Poliției de Frontieră, nici la plecare și nici la destinație, ceea ce va însemna un timp mai scurt petrecut în aeroport.

În perioada următoare vom colabora cu Poliția de Frontieră, cu Direcțiile Regionale Vamale din cadrul Autorității Vamale Române și cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru recertificarea fluxurilor în aeroporturi și pentru actualizarea procedurilor. Pe parcursul anului 2023 aeroporturile din România au înregistrat un total de 24.593.281 de pasageri.”