AVERTISMENT de ULTIMA ORA, Codul Meteorologic ANM NOWCASTING din 14 Februarie 2024 in Romania

Avertismentul de ultima ora cu un cod meteo anm nowcasting pe 14 februarie in Romania, ne pune in vedere fenomenele meteo de vreme severa care afecteaza tara.

AVERTISMENT ULTIMA ORA Codul Meteorologic ANM NOWCASTING 14 Februarie 2024 Romania

Avertismentul de ultima ora cu un cod meteorologic ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, nowcasting din 14 februarie 2024 in Romania, ne pune in imediata atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa imediata despre care ar trebui sa stim acum.

ANM vorbeste in mod oficial mai jos despre vant cu putere de pana la 60 km/h la rafala, acesta afectand o varietate de localitati din toata Romania in cursul urmatoarelor ore, astfel ca ni se recomanda prudenta maxima in orice fel de deplasari pe care intentionam sa le facem.

COD GALBEN!

Data emiterii : 14-02-2024 ora 12.

Valabil de la : 14-02-2024 ora 13:00.

In zona : Județul Ialomiţa: Slobozia, Fetești, Țăndărei, Amara, Făcăeni, Bordușani, Grivița, Scânteia, Săveni, Perieți, Mihail Kogălniceanu, Traian, Gura Ialomiței, Ograda, Gheorghe Lazăr, Vlădeni, Ciulnița, Sudiți, Bucu, Movila, Stelnica, Platonești, Cosâmbești, Valea Ciorii, Mărculești;

Județul Călăraşi: Modelu, Borcea, Dragalina, Perișoru, Jegălia, Unirea, Ștefan cel Mare, Ștefan Vodă, Dichiseni;

Se vor semnala : local, intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…60 km/h.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.