Ministerul Apararii: 3 Anuturi de INTERES National privind Armata Romana, Ucraina si NATO

Ministerul Apararii a publicat 3 anunturi foarte importante, de interes national, privind Armata Romana, Ucraina si NATO, iata ce ni se transmite.

Ministerul Apararii 3 Anuturi INTERES National Armata Romana Ucraina NATO

Ministerul Apararii transmite 3 anunturi oficiale de interes national cu privire la Armata Romana, Ucraina si NATO, iar asta pentru ca autoritatile vor sa aduca in atentia noastra, in primul rand, discutiile pe care ministrul Angel Tîlvăr le-a avut cu omologul sau francez in cursul zilei de ieri.

Ministerul Apararii detaliaza mai jos pe ce s-au axat discutiile dintre cei doi, iar asta pentru ca fiind parte a NATO, Franta ofera sprijin pentru tara noastra, in contextul razboiului din Ucraina, separat fiind aduse in atentie si exercitiile militare pe care soldatii romani le-au derulat in ultima perioada in tara noastra.

“Marți, 20 februarie, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire prin sistem videoconferință cu omologul francez, Sébastien Lecornu. În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat aspecte privind cooperarea bilaterală româno-franceză, în domeniul militar, și sprijinul pe care cele două țări îl acordă Ucrainei în susținerea eforturilor de apărare împotriva agresiunii ilegale a Federației Ruse.

Ministrul Tîlvăr a reiterat solidaritatea României față de Ucraina și importanța continuării sprijinului internațional către statul vecin. A evidențiat eforturile țării noastre pe dimensiunea continuării instruirii militarilor ucraineni în cadrul misiunilor EUMAM UA a Uniunii Europene şi INTERFLEX, condusă de Marea Britanie. Oficialul român a salutat recenta semnare, la Paris, de către președinții Macron și Zelenski, a acordului-cadru de cooperare în domeniul securității între Franța și Ucraina.

Cei doi miniștri au abordat și aspecte referitoare la nivelul relațiilor militare bilaterale româno-franceze, precum și cooperarea în cadru aliat și în cel oferit de Uniunea Europeană. Ministrul Tîlvăr a reiterat importanța exemplelor concrete ale solidarității aliate în fața provocărilor generate de atitudinea agresivă a Federației Ruse în zona Mării Negre.

Exprimând și în acest cadru apreciere pentru contribuția Franței la consolidarea flancului estic, prin asumarea conducerii Grupului de luptă al NATO de pe teritoriul României, dislocat la Cincu. Militarii Batalionului 811 Infanterie ,,Dej” au desfășurat activități de instruire în poligoanele de tragere arondate. Pentru soldații profesioniști care se află la programul de instruire inițială, săptămâna a început cu ședințe de tragere cu armamentul de infanterie.

De asemenea, s-au derulat ședințe de tragere de reglaj cu armamentul de pe mașinile de luptă, pe timp de zi și pe timp de noapte. În pofida vremii capricioase, militarii au obținut rezultate bune și foarte bune. „Șoimii Carpaților” au executat exerciții de rezolvare a unor situații tactice, în vederea ridicării nivelului de pregătire și creșterii coeziunii. La finalul primului marș, noii soldați aflați în pregătire în cazarma Batalionului 812 Infanterie „Bistrița”, sub îndrumarea instructorilor, au executat și primele ședințe de tragere.”