Aderarea Romaniei la Schengen INTARZIATA, de ce in 2024 Nu vom Calatori Total fara Limite

Aderarea Romaniei la Schengen este intarziata si e greu de crezut ca in 2024 vom putea circula fara controale la granitele terestre, iata problemele.

Aderarea Romaniei Schengen INTARZIATA 2024 Nu vom Calatori Total fara Limite

Aderarea Romaniei la Schengen fara controale la granitele terestre va fi intarziata in 2024, iar asta pentru ca sasnele indeplinirii obiectivelor tarii noastre sunt foarte mici in momentul de fata, totul din cauza alegerilor care vor avea loc in acest an, si nu doar in Romania, ci in multe alte tari din Uniunea Europeana, dupa cum prea bine stiti deja.

Aderarea Romaniei la Schengen nu va fi pe agendele de discutii ale Consiliilor JAI pana la jumatate acestui an, cand vor avea loc alegerile europarlamentare in multe tari din Uniunea Europeana, in urma lor putandu-se schimba serios configuratia Parlamentului European, ceea ce ar putea ingreuna si mai mult ridicarea controalelor la granitele terestre din Spatiul Schengen.

Aderarea Romaniei la Schengen, completa, in anul 2024 depinde de situatia in care se va afla Austria dupa alegerile europarlamentare, locale si parlamentare din 2024, adica daca Karl Nehammer nu va mai avea vreo majoritate pe undeva, poate nu va mai fi nici cancelar al tarii, iar asa sansele noastre de a scapa de controalele la granitele terestre ar putea creste.

Romania depune eforturi sustinute pentru a obtine cat mai rapid aderarea la Schengen, insa avand in vedere numeroasele alegeri care au loc in Europa, cat si in tara noastra, e greu de spus in ce masura se va reusi indeplinirea obiectivelor stabilite acum peste 10 ani de zile, cand a inceput procesul de aderare la Schengen, el fiind doar partial indeplinit acum.

Romania are sustinerea multor state importante din Europa, guvernele din Italia, Germania, Spania, Franta, Belgia, chiar si Olanda, fiind in favoarea aderarii depline a tarii noastre la Schengen, insa e nevoie si ca Karl Nehammer sa fie pe deplin convins pentru a renunta la veto-ul pe care il tot impune de ani de zile impotriva tarii noastre, din pacate pentru noi.