Ministrul Educatiei: Raportul European de ULTIMA ORA privind Elevii din Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei ne aduce in imediata atentie un raport european extrem de important, iar asta pentru ca el pune in atentia noastra elevii din scolile tarii.

Ministrul Educatiei Raportul European ULTIMA ORA Elevii Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei ne aduce in atentie un raport european extrem de important, Ligia Deca oferind cateva informatii din cadrul acestuia, iar asta pentru ca el vizeaza faptul ca elevii scolilor din Romania sunt un exemplu de incredere in valorile europene, sau cel putin asta arata rezultatele acelui studiu.

Ministrul Educatiei explica mai jos de ce sunt importante rezultatele acestui studiu pentru scolile din Romania, insa separat vorbeste despre o intalnire importanta avuta cu ministrul australian Brendan O’Connor, discutand despre felul in care Romania si Australia pot coopera in domeniul educational in viitor.

“M-am întâlnit astăzi cu domnul Brendan O’Connor, ministrul australian pentru competențe și formare profesională. M-am bucurat să văd că domnul ministru împărtășește interesul pe care țara noastră îl acordă rutei duale. Două mari măsuri sunt de interes: generalizarea rutei duale – adică toți elevii din învățământul tehnologic vor învăța în sistem dual începând cu anul școlar 2029-2030.

Si consorțiile de învățământ dual, prin care aducem laolaltă autoritățile publice, unitățile de învățământ, universitățile și mediul privat. Dacă ne dorim ca tinerii noștri să dobândească competențe pentru piața muncii, este esențială această colaborare strânsă! Îi mulțumesc domnului ministru Brendan O’Connor pentru deschiderea pe care a avut-o în această discuție.

Fiindcă este nevoie de sprijin și exemple internaționale de bună practică pentru a putea depăși unele dintre provocările cu care ne confruntăm. Sunt optimistă că, prin reformele începute în septembrie 2023, odată cu intrarea în vigoare a noilor legi ale educației, și prin intermediul sprijinului financiar din PNRR, România va asigura tuturor copiilor accesul la o rută educațională adaptată nevoilor actuale ale societății în care trăim.

Elevii români – exemplu de încredere în valorile europene! Asta arată rezultatele raportului european al studiului International Civic and Citizenship Education 2022, bazat pe date din 18 țări, inclusiv România, publicat astăzi de Asociația Internațională pentru Evaluarea Performanțelor Educaționale. Mă bucură încrederea pe care elevii români o au în cooperarea europeană și în beneficiile ei, precum și optimismul lor în ceea ce privește viitorul democrației.

Rezultatele acestui studiu sunt exemplul de deschidere pe care copiii noștri ni-l dau și dovada importanței pe care o are efortul profesorilor de a-i familiariza cu politicile și cu modul în care Uniunea Europeană funcționează. Sper ca școala să fie, în continuare, un spațiu de promovare a valorilor europene și a principiilor democratice și un mediu care să crească tineri capabili să înțeleagă lumea în care trăiesc.”