Dmitry Medvedev: Rusia Nu se va Opri pana va Cuceri Kievul

Dmitry Medvedev Rusia Nu se va Opri pana va Cuceri Kievul

Dmitry Medvedev, fostul presedinte al Rusiei si actual presedinte al Consiliului de Securitate al tarii, a afirmat ca Rusia nu se va opri pana cand va cuceri Kievul, o amenintare directa la adresa Ucrainei, in contextul in care armata rusa pregateste o noua ofensiva majora acum.

Dmitry Medvedev afirma deasemenea ca Odesa ar fi un oras al Rusiei, da si ca orice fel de negocieri ar oferi doar timp de pregatire pentru armata rusa, astfel incat sa poata cuceri mai multe orase ucrainiene, ceea ce desigur ca a generat foarte multa neliniste in intreaga lume.

“Medvedev a spus că pentru a „realiza obiectivele operațiunii speciale, va trebui să ajungem la Kiev”. Potrivit acestuia, dacă Kremlinul nu reușește să o facă acum, „o vor face după ceva timp”. Kremlinul crede că Kievul este „o amenințare la adresa existenței Rusiei” și oricum este un „oraș rusesc”.

Medvedev a menționat și Odesa, pe care a numit-o „un oraș rusesc”. „Odesa, întoarce-te acasă, o așteptăm pe Odesa în Federația Rusă”, a spus el. Medvedev a spus literalmente că „discuțiile de pace” și „concesiile teritoriale” nu vor oferi decât timp Kremlinului să-și recapete capacitatea de luptă, astfel încât să poată încerca apoi să captureze Kievul și alte orașe ucrainene din nou.”