Ministrul Educatiei: Premiera foarte IMPORTANTA pentru Examenele Nationale Sustinute in Romania

Ministrul Educatiei anunta o premiera foarte importanta pentru examenele nationale sustinute in Romania, iata ce trebuie sa stie toti romanii acum.

Ministrul Educatiei Premiera IMPORTANTA Examenele Nationale Sustinute Romania

Ministrul Educatiei anunta o extrem de importanta premiera pentru examenele nationale sustinute de catre elevii scolilor din Romania, iar asta deoarece Ligia Deca vorbeste mai jos despre faptul ca simularile de luna aceasta au fost primele care au derulate in sistem digitalizat, exact precum in cazul examenelor reale.

Ministrul Educatiei spune deasemenea si faptul ca tot ca o premiera, lucrarile nu au mai fost corectate de catre profesorii din unitatile de invatamant in care au fost sustinute simularile, ci au fost distribuite aleatoriu in Romania, astfel ca de aici vin si diferentele in comparatie cu notele obtinute anul trecut.

“Ministerul Educației a centralizat rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a care au participat la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale din acest an școlar, organizată la nivel național. Informații privind organizarea evaluării digitalizate Au fost implicați în procesul de evaluare 11.593 de profesori evaluatori, după cum urmează: Limba română: 5.675, Matematică: 5.452, Limba maternă: 466.

La nivelul celor 3.747 de centre de examen, peste 12.000 de profesori asistenți au asigurat scanarea și încărcarea lucrărilor pe platforma informatică. Platforma a funcționat în parametri optimi pe toată perioada desfășurării proceselor, cu excepția unui interval de circa 20 de minute în prima zi de examen.

Potrivit rapoartelor statistice furnizate de platforma informatică, se înregistrează următoarea situație pe probe și tranșe de note: Limba și literatura română – număr note mai mari sau egale cu 5: 121.759 (73,98%); Matematică: număr note mai mari sau egale cu 5: 69.347 (42,37%); Limba și literatura maternă – număr note mai mari sau egale cu 5: 8.161 (82,93%).

Reamintim faptul că este pentru prima dată când simularea se derulează în condiții similare cu cele de examen, digitalizat, iar lucrările nu au mai fost corectate de către profesorii din unitatea de învățământ, fiind distribuite aleatoriu evaluatorilor din toată țara. Conform metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor naționale, la o diferență mai mare de un punct între notele acordate de cei doi evaluatori, lucrările sunt recorectate de alți doi evaluatori, nota finală fiind obținută ca medie aritmetică a celor două note cu valori centrale, după eliminarea notelor extreme (cea mai mare și cea mai mică).

Rezultatele probelor scrise ale simulării EN VIII au fost transmise către Inspectoratele Școlare Județene/al Municipiului București. La momentul transmiterii prezentei informări, rezultatele sunt în curs de a fi transmise de la nivelul inspectoratelor școlare către fiecare unitate de învățământ atât sub forma cataloagelor cu notele finale, cât și sub forma borderourilor asociate fiecărei evaluări.”