Sebastian Burduja: Anuntul de ULTIMA ORA despre Poluarea Majora din Bucuresti, al Ministrului Energiei

Sebastian Burduja vorbeste intr-un anunt de ultima ora despre poluarea majora din Bucuresti, iata ce spune ministrul Energiei cu privire la tot.

Sebastian Burduja Anuntul ULTIMA ORA Poluarea Majora Bucuresti Ministrului Energiei

Sebastian Burduja a facut un anunt de ultima ora cu privire la poluarea majora din Bucuresti, inregistrata astazi, iar asta pentru ca ministrul Energiei aduce in atentie intentiile Garzii de Mediu de a amenda Primaria Bucuresti din cauza calitatii extrem de proaste a aerului, inregistrata in mai multe zile din aceasta saptamana.

Sebastian Burduja vorbeste mai jos despre problemele care genereaza o poluare atat de mare intr-un oras ca Bucuresti, dar si despre ceea ce ar trebui sa faca Primaria Bucuresti pentru a reduce impactul efectelor poluarii, asta in conditiile in care ministrul Energiei este un candidat la functia de primar al Capitalei.

“În general, problemele Bucureștiului le simțim pe pielea noastră imediat: nu avem căldură și apă caldă, stăm blocați cu orele în trafic, principalele bulevarde sunt murdare, clădirile noastre de patrimoniu sunt bătaia de joc a vandalilor, parcurile istorice sunt în paragină, drogurile împânzesc școlile și liceele bucureștene, iar haosul domnește peste tot. Dar sunt și pericole pe care nu le vedem, iar consecințele le vom resimți peste ani și ani.

Exemplul cel mai bun este aerul pe care îl respirăm cu toții în București — noi și copiii noștri. În aceste zile, poluarea este masivă, iar Garda de Mediu vrea să amendeze Primăria Municipiului București cu 100.000 de lei. Asta nu rezolvă problema, banii vor veni tot din buzunarul nostru. În toți acești ani, Primăria Generală nu a fost în stare să facă nimic. Nici măcar un plan integrat de măsuri pentru combaterea poluării, așa cum a cerut Garda de Mediu în 14 notificări. Răspunsul primit? Nepăsare, incompetență, lentoare.

Parcă altfel trebuia să fie filmul acesta: cu mai mult verde, cu aer mai curat, cu fapte dincolo de lozinci. Peste 2800 de bucureșteni mor în fiecare an din cauze direct legate de expunerea pe termen lung la poluare. 5,6% dintre decesele bebelușilor sunt cauzate de acest fenomen. Câți ani vor mai trebui să treacă pentru a rezolva aceste probleme ?

Cât de greu este să reacționezi, să monitorizezi cu adevărat datele și să iei măsuri (restricționarea traficului greu și a autovehiculelor cu motoare foarte vechi, plantări masive de arbori, realizarea de coridoare verzi și de piste de biciclete etc.)? Toate acestea sunt lucruri simple. Putem da amenzi, dar soluția este ca Bucureștiul să aibă un primar general căruia îi pasă, care se implică și găsește soluții.

Nu știu ce a făcut azi Nicușor, dar noi am fost la muncă. Lucrăm la Planul pentru București, cu cei mai buni experți din fiecare sector. Îl voi prezenta public și dezbate în perioada următoare. Între timp, aștept întotdeauna sugestiile și soluțiile dvs. la sebastian@burduja.ro. Pentru a salva cu adevărat Bucureștiul, e nevoie de toți. Înainte, împreună.”