Germania Discuta cu India Achizitia de Munitie pentru Ucraina

Germania Discuta India Achizitia Munitie Ucraina

Germania discuta cu India despre posibilitatea de a cumpara munitie pentru Ucraina, care este in plin razboi cu Rusia in momentul de fata, indienii avand sute de mii de obuze de artilerie care ar putea fi folosite de catre armata ucraineana pe campul de lupta in momentul de fata.

Germania este de parere ca Ucraina va ramane fara obuze pana in vara, astfel ca este in cautarea unor solutii pentru a cumpara munitie compatibila cu obuzierele sovietice, iar India pare sa fie una dintre posibilele surse pentru aceste tipuri de munitie, daca va fi dornica sa le vanda.

“Reprezentanții Ministerului German al Apărării discută aproape zilnic idei despre unde să găsească muniție pentru Ucraina, scrie Spiegel. Potrivit experților, țările din Africa, Asia și statele balcanice ar putea avea stocuri.

India are „câteva sute de mii de obuze de artilerie” în arsenalul său, notează publicația. Potrivit surselor, Republica Federală Germania poartă acum discuții secrete cu India privind achiziționarea de muniție pentru nevoile Ucrainei prin intermediari.

Serviciile speciale germane cred că Ucraina își va epuiza propriile stocuri de obuze până în iunie și, posibil, chiar mai devreme.”