Romania: Cum Putem Scapa de VETO-ul lui Karl Nehammer pentru Schengen

Romania are o problema majora din cauza veto-ului lui Karl Nehammer pentru aderare la Schengen, iata cum putem scapa de aceasta problema majora.

Romania Cum Putem Scapa VETO Karl Nehammer Schengen

Romania inca se confrunta cu o problema foarte serioasa cand vine vorba despre aderarea la Schengen, iar asta pentru ca inca se incapataneaza Karl Nehammer sa nu renunte la votul de veto impotriva ridicarii controalelor pentru granitele terestre in interiorul Spatiului Schengen, dar o solutie si pentru acest impediment ar putea veni in a doua parte a acestui an.

Romania ar putea scapa de Karl Nehammer din toamna anului 2024, cand urmeaza sa aiba loc alegeri parlamentare in Austria, iar partidul actualului cancelar nu sta prea bine in sondaje, putand fi fortat sa faca aliante cu partide de opozitie, iar aderarea Romaniei la Schengen ar putea fi vazuta dintr-o cu totul alta perspectiva de catre viitorii aliati, daca nu chiar conducatori.

Romania se impiedica acum doar de Karl Nehammer cand vine vorba despre aderarea la Schengen, cancelarul german fiind singurul lider european care nu este de acord cu aderarea tarii noastre, insa chiar si cand vine vorba despre politica interna, el nu prea are aliati, in special in opozitie, acestia fiind in favoarea aderarii tarii noastre fara restrictii la Spatiul Schengen.

Romania nu poate influenta in vreu fel rezultatul alegerilor din Austria, insa poate spera ca partidul lui Karl Nehammer nu va aduna suficiente voturi pentru a avea majoritate in parlament, iar asta aderarea Romaniei la Schengen nu va mai putea fi blocata la fel de usor, mai ales daca si ministrul de interne nu va mai fi Gerhard Karner, ci membrul unui alt partid politic.

Romania pune deja presiune pe Karl Nehammer prin diversi parteneri europeni, insa din pacate eforturile nu sunt incununate de succes, astfel ca ramane de vazut ce se va intampla cu alegerile parlamentare din Austria si care vor fi sansele de aderare la Schengen fara controale la granitele terestre, sperantele fiind foarte mari ca veto-ul sa dispara din 2024.