Ministerul Apararii: Informeaza Romanii privind Actiunile de ULTIMA ORA ale Militarilor Armatei Romane

Ministerul Apararii informeaza in mod oficial romanii cu privire la actiunile de ultima ora ale militarilor Armatei Romane, iata ce se intampla in plin razboi.

Ministerul Apararii Informeaza Romanii Actiunile ULTIMA ORA Militarilor Armatei Romane

Ministerul Apararii ii informeaza in mod oficial pe romanii din intreaga tara cu privire la actiunile de ultima ora ale militarilor Armatei Romane, iar intr-o prima faza ni se vorbeste despre predarea comenzii Batalionului Mixt Romano-Ungar, fondat in 1997, catre partea maghiara incepand din anul 2024.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea mai jos despre vizita importanta la Statul Major al Fortelor Aeriene a unor experti din cadrul NATO, dar si despre militarii detasamentului Sky Guardians, care isi continua exercitiile militare inainte de dislocarea in Polonia, ca parte a obligatiilor pe care Romania le are in cadrul NATO.

“Predarea comenzii Batalionului Mixt Româno-Ungar. În data de 3 octombrie 1997, Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” a fost nominalizat pentru constituirea unei structuri militare mixte româno-ungare, iar la 20 martie 1998 a fost semnat acordul privind înfiinţarea Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menţinere a Păcii, prima structură (formată din militari ai celor două țări) de nivel batalion din țară.

Batalionul reprezintă un model de bună practică a cooperării remarcabile dintre două națiuni, subliniind, totodată, importanța instruirii în comun a partenerilor NATO. Săptămâna aceasta, continuând fructuoasa colaborare, s-a desfășurat ceremonia de predare-primire a comenzii batalionului, urmând ca pentru anul 2024, comanda structurii mixte să fie asigurată de partenerul maghiar.

În zilele de 22 și 23.02.2024, experţi din cadrul Centrului de Excelenţă al NATO în Domeniul Puterii Aeriene (Joint Air Power Competence Center) au efectuat o vizită de informare şi lucru la sediul Statului Major al Forţelor Aeriene. La activitate au participat membri ai echipelor de comandă ale marilor unităţi şi unităţi din Forţele Aeriene, precum şi specialişti din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre şi din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare.

Experţii JAPCC au prezentat informări privind ultimele dezvoltări şi concepte pe teme de actualitate ca Operaţii Multi Domeniu (Multi Domain Operations), Apărarea Aeriană şi Antirachetă Integrată (Integrated Air and Missile Defence), Domeniul Spaţial în conflictele moderne (Space Domain in Modern Conflicts) şi Folosirea Elicopterelor în Conflictele Viitorului (Helicopters Operations in Future Conflicts).

Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians” – rotația a XV-a, generat de Batalionul 288 Apărare Antiaeriană „Milcov”, structură din organica Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, au executat, în această săptămână, trageri asupra unor ținte terestre și aeriene, în poligonul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, din județul Constanța.
Activitatea s-a desfășurat atât pe timp de zi, cât și de noapte. Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians“ va fi dislocat în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia.”