Austria: Karl Nehammer INCOLTIT din Cauza Veto-ului Aderarii Romaniei la Schengen

Austria este marginalizata in Europa, iar Karl Nehammer este incoltit din cauza mentinerii veto-ului impotriva aderarii Romaniei la Schengen in 2024.

Austria Karl Nehammer INCOLTIT Cauza Veto Aderarii Romaniei Schengen

Austria este o tara tot mai marginalizata in Uniunea Europeana din cauza veto-ului lui Karl Nehammer pentru aderarea Romaniei la Schengen, fara controale la granitele terestre, Comisia Europeana si Parlamentul European continuand sa puna presiune serioasa pe cancelarul de la Viena pentru a renunta la planurile sale. privind controlul migratiei.

Austria s-a folosit in decembrie 2022 de dreptul sau de veto pentru a bloca aderarea Romaniei la Schengen, iar desi Karl Nehammer permite o intrare partiala cu Air Schengen, dar refuzand in continuare sa fie de acord cu ridicarea controalelor la granitele terestre, adica acolo unde exista problemele cele mai mari pentru Romania.

Austria nu poate sa refuze foarte mult acceptarea aderarii Romaniei la Schengen inclusiv pentru traficul la granitele terestre, fara controale, Karl Nehammer ramanand fara vreun aliat in aceasta privinta, dupa ce premierul Mark Rutte al Olandei a preferat sa renunte la obiectiile impotriva Bulgariei, pentru a-si vedea de interese si a deveni secretar general al NATO.

“Presiunea este în creștere asupra Austriei pentru a accepta admiterea celor două țări în spațiul Schengen. Singura țară din UE care încă stă în mod constant în calea acestui pas este Austria. Ursula von der Leyen, este, de asemenea, convinsă că România și Bulgaria vor deveni în curând membre cu drepturi depline ale spațiului Schengen.

Și pentru că oamenilor de la Bruxelles le place să facă apel la spiritul european, mai ales în aceste luni înainte de sensibilele alegeri europene din iunie, ei reamintesc imediat Austriei acest lucru. Cel mai recent, președintele Parlamentului UE, Roberta Metsola, a fost cea care a spus clar într-un discurs la Bruxelles că cele două țări merită cu adevărat să se alăture Schengen.”