Ministerul Apararii: Noile Activitati Oficiale IMPORTANTE ale Armatei Romane si Militarilor

Ministrul Apararii vorbeste in mod oficial despre noile activitati oficiale importante ale Armatei Romane si militarilor, iata ce se transmite oficial.

Ministerul Apararii Noile Activitati Oficiale IMPORTANTE Armatei Romane Militarilor

Ministerul Apararii aduce in mod oficial in imediata noastra atentie o serie de noi si importante activitati oficiale derulate de catre Armata Romana si militarii roman, in prima faza fiind vorba despre Compania de Rezerva Intermediara din Bosnia si Hertegovina, care a derulat la un exercitiu multinational.

Ministerul Apararii vorbeste in mod oficial deasemenea despre exercitiile militare de la poligonul Pais din Sfantu Gheorghe, sau de la poligonul Dealul Vulpii din Piatra Neamt, in final fiind adusa in atentie si celebrarea a 21 de ani de existenta a trupelor de Forte Speciale din cadrul Armatei Romane.

“”One mission, one team!” Compania de Rezervă Intermediară, dislocată în teatrul de operații Bosnia și Herțegovina, a participat în perioada 19-23 februarie împreună cu militarii Companiei de Manevră italiană, din cadrul Batalionului Multinațional, la exerciții situaționale și trageri de luptă reale. Exercițiile situaționale întăresc și certifică nivelul de instruire și interoperabilitate al structurilor din cadrul Batalionului Multinațional din cadrul operației „EUFOR ALTHEA”.

Exercițiul ”Șoimii Carpaților 24.08” a reunit, în poligonul Păiș din Sfântu Gheorghe, plutoane din cadrul Batalionului 812 Infanterie „Bistrița” alături de vânători de munte din Batalionul 22 VM „Cireșoaia” și cei din Batalionul 30 VM „Dragoslavele”. Exercițiul a urmărit sincronizarea acțiunilor diferitelor structuri, perfecționarea deprinderilor și dezvoltarea capacității de reacție a militarilor.

Instruirea Jderilor! Subunitățile de manevră și sprijin din cadrul Batalionului 634 Infanterie „Mareșal Jozef Pilsudski” au desfășurat un exercițiu de antrenament în teren de tip FTX (Field Training Exercise) în poligonul Dealul Vulpii din Piatra Neamț. Activitățile de instruire sunt executate în scopul menținerii capacității operaționale necesare îndeplinirii misiunilor specifice.

La mulți ani tuturor militarilor din Forțele pentru Operații Speciale, elita Armatei României – Selecționăm indivizi dar creăm echipe! 21 ani de la înființare; 21 ani de misiuni; 21 ani de pregătire. Oamenii sunt mai importanţi decât echipamentele (tehnologia), este unul din cele cinci adevăruri ale Forțelor pentru Operații Speciale. Acum 21 de ani era înființată prima unitate de Forțe pentru Operații Speciale din țara noastră, Batalionul 1 Forțe Speciale.

Ulterior, unitatea a fost redenumită Batalionul 610 Operații Speciale, iar în prezent poartă numele de Batalionul 51 Operații Speciale “Vulturii”. Operatorii din FOS sunt luptători puternici, curajoşi, inteligenţi, rezistenţi la eforturi extreme fizice şi psihice, tenace, perseverenţi, agili, animaţi de spiritul perfecţiunii. Gradul de risc ridicat al misiunilor este acoperit cu deprinderi temeinice de acţiune: paraşutare în condiţii speciale, înot şi scufundare, alpinism şi traversarea zonelor urbane. Din acest motiv resursa umană este cea mai importantă în acest domeniu.”