Armata Romana Anunta Oficial Activitatile de ULTIMA ORA Derulate de Soldatii Romani in Plin Razboi in Ucraina

Armata Romana anunta in mod oficial activitatile de ultima ora derulate de soldatii romani in plin razboi in Ucraina, iata ce este dezvaluit romanilor.

Armata Romana Anunta Oficial Activitatile ULTIMA ORA Derulate de Soldatii Romani Plin Razboi Ucraina

Armata Romana face in mod oficial anunturi foarte importante cu privire la activitatile de ultima ora pe care soldatii romani le desfasoara in plin razboi in Ucraina, iar intr-o prima faza ni se vorbeste despre exercitiul LEGAD AIrOps24, derulat in Romania de Fortele Aeriene impreuna cu reprezentanti ai SUA.

Armata Romana ne aduce deasemenea in atentie si exercitiile militare pe care fortele terestre le-au desfasurat in compania Fortelor Aeriene Romane in cursul zilelor trecute, la Baza 71 Aeriana, in final fiind adusa in atentie si exercitiile de pregatire ale militarilor romani care vor merge intr-o misiune in Republica Centrafricana.

“În perioada 26-28 februarie, la sediul Centrului 85 Comunicaţii Aero şi Informatică, Secţia Juridică din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene a organizat exercițiul ,,LEGAD AirOps24”. La această activitate au participat reprezentanți Defense Institute of International Legal Studies din Statele Unite ale Americii (DILLS), consilierii juridici din cadrul Forțelor Aeriene Române.

Iar în calitate de observatori, câte un consilier juridic din Statul Major al Apărării, Comandamentul Forțelor Întrunite, Statul Major al Forțelor Terestre şi Statul Major al Forțelor Navale. Scopul exerciţiului a fost înţelegerea rolului pe care îl au consilierii juridici în procesul de planificare opraţională şi luarea deciziilor de către comandanţi în operaţiile aeriene militare pentru descurajarea ameniţărilor şi pentru apărarea securităţii naţionale a României.

Cu sprijinul partenerului american prezent la activitate, acest exerciţiu a reprezentat o premieră pentru Forţele Aeriene Române şi a oferit consilierilor juridici oportunitatea de a identifica şi aplica legislaţia natională şi internaţională specifică dreptului operaţional. „Dragonii Transilvani” – instruire în comun cu Forțele Aeriene Române.

În această săptămână, militarii Batalionului 811 Infanterie au desfășurat, în poligoanele de instrucție din proximitatea cazărmii dejene, exerciții de rezolvare a unor situații tactice, în cadrul cărora, au avut oportunitatea de a se instrui, alături de militarii și elicopterele Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, folosind atât elementele de manevră, cât și pe cele de sprijin. În această săptămână, Detașamentul de Protecția Forței EUTM RCA, structură generată de Batalionul 911 Infanterie „Capidava”, a parcurs modulul de instrucție sanitară specific teatrelor de operații.

Cu echipe mixte de sanitari (Combat Medic) și personal non-medical (Combat Life Savers), în vederea participării la misiunea de protecția forței în Republica Centrafricană. S-au exersat metode de extragere a răniților din câmpul tactic în zone sigure. S-a acordat primul ajutor pentru stabilizarea răniților și menținerea funcțiilor vitale până la evacuarea către cea mai apropiată facilitate medicală specializată.”