BCR Romania: Instiintare Oficiala Extrem de IMPORTANTA, care Vizeaza Clientii Romani Acum

BCR Romania ii instiinteaza oficial pe clientii din toata Romania despre o extrem de importanta problema, care ar trebui sa fie in atentia noastra.

BCR Romania Instiintare Oficiala Extrem IMPORTANTA Vizeaza Clientii Romani Acum

BCR Romania, una dintre institutiile financiare cele mai mari din Romania la ora actuala, a decis sa-i instiinteze oficial pe clientii din intreaga tara despre una dintre foarte serioasele probleme cu care se pot confrunta in fiecare zi. Conform celor de la BCR Romania, vorbim despre fraudele online, care din pacate sunt derulate cu o intensitate tot mai mare in ultima perioada in toata tara si care ne arata ca persoanele care vor sa ne faca rau, sunt dispuse sa faca orice.

BCR Romania vorbeste mai jos despre ceea ce ar trebui sa facem in momentul in care devenim victima unei fraude, iar asta pentru ca, primul lucru pe care ar trebui sa il face este sa informam banca in legatura cu acest lucru. Acest pas este obligatoriu in situatia in care am trimis o suma de bani dintr-un cont pe care-l avem la BCR Romania, deoarece ar putea exista o posibilitate ca banca sa intervina si sa anuleze tranzactia, sau sa ceara blocarea sumei de bani in contul altei banci.

BCR Romania: Instiintare Oficiala Extrem de IMPORTANTA, care Vizeaza Clientii Romani Acum

BCR Romania spune ca al doilea lucru pe care ar trebui sa il facem, este sa dezinstalam din telefoane si calculatoare eventualele aplicatii sau programe, de genul AnyDesk instalate recent, care sunt de obicei folosite pentru furturile de bani. Aceasta masura le taie raufacatorilor accesul la dispozitivele noastre pentru a fura bani in continuare, iar BCR Romania ne recomanda sa fim extrem de vigilenti la respectarea acestor pasi pentru a avea o sansa de a recupera bani.

BCR Romania ne spune deasemenea ca trebuie sa depunem si plangere la Politie daca avem banii furati, iar asta pentru ca pentru recuperarea banilor este nevoie si de documente de la autoritati care sa ateste ca nu am trimis voit banii. Mai mult decat atat, BCR Romania spune ca nu se face responsabila de restituirea banilor, daca noi le furnizam raufacatorilor informatiile noastre personale, inclusiv datele cardurilor si date de logare in platforme de internet banking.

BCR Romania ne spune, practic, ca daca nu ne protejam, riscam sa pierdem bani si sa nu ii mai putem recupera, ceea ce s-a intamplat in cazul unor romani, asa ca trebuie sa fim mereu extrem de vigilenti.