Austria: IMPORTANTE Anunturi Oficiale de la Gerhad Karner, Aderarea Romaniei la Schengen Vizata

Austria transmite o serie de anunturi oficiale importante de la Gerhard Karner, care vor avea impact inclusiv pentru aderarea Romaniei la Schengen.

Austria IMPORTANTE Anunturi Oficiale Gerhad Karner Aderarea Romaniei Schengen Vizata

Austria transmite o serie de noi si importante anunturi oficiale prin Gerhard Karner cu privire la situatia actuala din Spatiul Schengen, iar aderarea Romaniei la Schengen este deasemenea vizata de ele, totul pentru ca austriecii anunta o reducere a numarului de migranti care au fost retinuti trecand ilegal granita, dar si a traficantilor de persoane.

Austria spune ca masurile luate prin Operatiunea Fox, la granitele cu Ungaria, au dat roadele sperate, iar numarul migrantilor si a traficantilor de persoane, retinuti in primele 2 luni din 2024 a scazut extraordinar de mult fata de aceeasi perioada din 2023, sute de ori in cazul primilor si de zeci de ori in cazul traficantilor, ceea ce ajuta la aderarea Romaniei la Schengen.

Austria va continua masurile luate pentru Operatiunea Fox si le va extinde la alte regiuni, pentru ca traficantii de persoane incearca sa-si schimbe rutele, dar Gerhard Karner spune ca rezultatele de pana acum sunt incurajatoare si pot fi baza unei reduceri extrem de mari a traficului de persoane si cererilor de azil in 2024.

“În timp ce 20 de contrabandişti au fost arestaţi în ianuarie şi februarie anul trecut, anul acesta doar unul a fost arestat. Pe lângă arestările contrabandiştilor, a scăzut şi numărul reţinărilor de refugiaţi. În primele două luni ale anului 2023, 3.300 de persoane au fost reținute, anul acesta 157. Mulți traficanți de persoane trec pe alte rute care nu duc prin Austria. Traficantii ar trebui să evite Austria.

Un total de 188 de traficanți au fost arestați de la începutul „Operațiunii Fox” în decembrie 2022. Numărul polițiștilor va crește de la 40 la 60, iar un al doilea birou va fi înființat în Heiligenkreuz, în sudul Burgenland.  De asemenea, este planificată o campanie de focalizare în zona de frontieră din Burgenland, Styria și Carintia.”