Ministrul Educatiei: Elevii Romani Vizati de 2 Anunturi de ULTIMA ORA facute de catre Ligia Deca

Ministrul Educatiei ii anunta in mod oficial pe elevii din Romania, prin 2 anunturi de ultima ora, despre masurile importante luate oficial de Ligia Deca.

Ministrul Educatiei Elevii Romani Vizati 2 Anunturi ULTIMA ORA facute Ligia Deca

Ministrul Educatiei a publicat 2 anunturi de ultima ora, care vizeaza toti elevii din Romania, iar asta deoarece Ligia Deca aduce in mod oficial in atentia romanilor faptul ca weekend-ul viitor va avea loc Congresul Partidului Popular European la Bucuresti, viidn gazduit de PNL, pe care il prezinta ca un partid care sustine educatia.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea inclusiv despre simularile pentru examenele nationale de Bacalaureat, care vor avea loc in perioada 4 – 7 martie 2024, Ligia Deca explicand mai jos cum anume ar trebui sa aiba loc acestea si ce se v aintampla cu rezultatele obtinute de catre elevii din Romania.

“Cel mai importat eveniment politic al Europei înainte de alegerile europarlamentare este găzduit de Partidul Naţional Liberal, în zilele de 6 și 7 martie – Congresul Partidului Popular European. Congresul PPE din acest an subliniază nevoia de a fi uniți în a răspunde provocărilor interne și externe cu care se confruntă Uniunea Europeană. PNL este un partid care investește în viitorul copiilor noștri.

Noile legi ale educației, alături de creșterile salariale pentru oamenii din școli, investițiile fără precedent în infrastructura școlară prin fonduri europene, oferirea unei mese sănătoase elevilor și creșterea numărului de burse, precum și a valorii acestora contribuie la îmbunătățirea sistemului educațional și la creșterea calității vieții pentru elevi și profesori. Sistemul de învățământ românesc trebuie să rămână aliniat la standardele și valorile Uniunii Europene.

Simularea examenelor naționale din anul școlar 2023 – 2024, organizată la nivel național de Ministerul Educaţiei, continuă în perioada 4 – 7 martie, cu probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat (pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă). Simularea se va organiza în peste 1.320 de unități de învățământ și va implica participarea – estimată – a peste 146.000 de elevi.

Probele scrise implică următoarele discipline: limba și literatura română – proba E) a), limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale) – proba E) b), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie – probele E) c) și E) d).

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată.

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educație la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a.

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.”