Ministrul Sanatatii Anunta un Proiect de ULTIM MOMENT, Extrem de IMPORTANT in Romania

Ministrul Sanatatii Anunta Proiect ULTIM MOMENT Extrem IMPORTANT Romania

Ministrul Sanatatii anunta un extrem de important proiect de ultim moment pentru Romania, iar asta pentru ca Alexandru Rafila ne aduce in imediata atentie ceea ce vrea sa faca pentru sustinerea tinerilor care sunt dependenti de droguri, afirmand ca nu exista suficiente centre la nivelul intregii tari acum.

Ministrul Sanatatii explica deasemenea mai jos ca se fac controale la medicii de familie pentru a se descoperi cei care dau prea multe concedii medicale, iar in final Alexandru Rafila vorbeste si despre investitiile in spitalele regionale, de care Romania are foarte mare nevoie, si care vor fi finantate cu bani din PNRR.

“După cum stiți, înainte de venirea noului președinte al CNAS au fost declanșate o serie de controale în toată țara. Sper ca ele să continue și să facă distincție foarte clară între marea majoritate a medicilor care îşi fac treaba așa cum trebuie și dacă există situaţii de abuz. În ceea ce priveşte prescrierea există posibilitatea legală ca fiecare casă judeţeană să controleze modul în care aceste concedii sunt prescrise.

Nu avem suficiente centre, gândiţi-vă că discutați de zone întregi din țară, zone întregi, nu mă refer neapărat la București, unde există câteva astfel de centre, iar nevoia cea mai mare este de centre de copii și tineri, pentru adolescenți care sunt de multe ori victime ale consumului de droguri. Noi avem un proiect și lucrăm împreună cu echipa de aici, de la Ministerul Sănătății.

M-aș bucura dacă va exista un sprijin din partea tuturor ministerelor implicate pentru că nu este vorba doar de Ministerul Sănătății, e vorba de Ministrul Justiției, Ministrul de Interne, există o agenție specializată, Agenția Națională Antidrog, încât să putem să dezvoltăm aceste capabilități medicale cu alte tipuri de activități, de exemplu de compatere a traficului de droguri.

Cu siguranță noi vom pune pe masa guvernului un proiect concret pentru dezvoltarea inițială a unor centre regionale și ulterior a unor centre județene unde părinții să-și ducă copiii în cazul apariției acestor lucruri. Investițiile pentru construirea celor două spitale regionale sunt de aproximativ 7 miliarde de lei, iar termenul de implementare este până în 2026.

Prin finalizarea procedurilor de execuție a celor două spitale regionale, îndeplinim o promisiune făcută românilor de clasa politică de mai bine de 15 ani. Este un moment de mândrie și îl felicit pe domnul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila pentru ceea ce a făcut să aducă aceste proiecte cât mai aproape de realizare.”