Rusia Risca Pierderi Masive pentru a Cuceri Noi Teritorii In Ucraina

Rusia Risca Pierderi Masive Cuceri Noi Teritorii Ucraina

Rusia risca sa inregistreze pierderi uriase de aeronave, doar pentru a obtine noi teritorii in estul Ucrainei, iar asta pentru ca dupa pierdere a 13 avioane in februarie, rusii continua sa piarta aeronave chiar si la inceputul lunii martie, dar ast anu le opreste atacurile.

Rusia vrea sa ocupe toate regiunile din Donbas, pe care inca nu le controleaza, chiar daca asta inseamna sa inregistreze pierderi pe care alte armate le-ar considera inacceptabile, insa rusii sunt dispusi sa faca orice, doar pentru a ocupa teritoriile pe care le vor.

“Forțele ruse par să fie dispuse să riște pierderi continue din aviație în căutarea unor câștiguri tactice în estul Ucrainei, probabil de-a lungul liniei orașului Avdiivka-Donețk. Forțele aeriene ucrainene au raportat pe 2 martie că forțele ucrainene au distrus o aeronavă Su-34 care efectuează lovituri cu bombă de planare împotriva pozițiilor ucrainene din estul Ucrainei în dimineața zilei de 1 martie.

Comandantul forțelor aeriene ucrainene, generalul locotenent Mykola Oleshchuk, a declarat mai târziu că forțele ucrainene au încercat să doboare încă două avioane rusești Su-34 și un Su-35 și au doborât unul dintre avioanele Su-34. Oficialii militari ucraineni au raportat că forțele ucrainene au doborât 15 avioane rusești începând cu 17 februarie.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, colonelul Yuriy Ihnat, a declarat că forțele ruse nu au desfășurat aeronave de detectare radar cu rază lungă de acțiune A-50 peste Marea Azov în ultimele șase zile după distrugerea unei aeronave A-50 pe 23 februarie și a sugerat că absența aeronavele A-50 forțează aeronavele rusești Su-34 și Su-35 să zboare mai aproape de țintele lor pentru a efectua lovituri.

Pierderile anterioare de avioane rusești au determinat forțele ruse să scadă temporar activitatea aviației în toată Ucraina, dar rata crescută a pierderilor de aviație rusă în Ucraina în ultimele săptămâni nu a determinat încă forțele ruse să scadă semnificativ activitatea aviației tactice.

ISW a evaluat că forțele ruse au stabilit temporar o superioritate aeriană limitată și localizată în ultimele zile ale confiscării de către Rusia a Avdiivka.[6] Forțele ruse încearcă probabil să restabilească această superioritate aeriană limitată și localizată pentru a sprijini avansurile tactice ale Rusiei în direcția Avdiivka și au decis că operațiunile ofensive continue cu sprijin aerian depășesc riscul de a pierde mai multe avioane.

ISW continuă să evalueze că pierderea raportată a 15 avioane și, posibil, a unor piloți foarte pregătiți în aproximativ două săptămâni nu este de neglijat pentru armata rusă, având în vedere că Rusia are probabil aproximativ 300 de avioane de luptă Sukhoi diferite.”