Schengen: Deciziile de ULTIMA ORA pentru Aderarea Romaniei, Luate de Liderii Europeni

Schengen este in centrul unor decizii de ultima ora luate de catre liderii europeni, care afecteaza aderarea Romaniei si a Bulgariei in 2024 si 2025.

Schengen Deciziile ULTIMA ORA Aderarea Romaniei Luate Liderii Europeni

Schengen a fost in centrul unor discutii extrem de importante pe care le-au avut liderii Europeni in cursul acestui weekend, iar asta pentru ca, dupa cum puteti vedea si mai jos, Marcel Ciolacu ne spune intr-o prima faza ca a discutat cu Pedro Sanchez, premierul Spaniei, despre continuarea sustinerii procesului de aderare al tarii noastre, din 2025.

Schengen nu a fost uitat nici in discutiile extinse la nivelul Congresului Socialistilor Europeni, iar asta deoarece europarlamentarul Victor Negrescu afirma ca liderii europeni au fost de acord ca in programul politic adoptat de catre socialistii europeni sa fie inclusa si sustinerea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, fara restrictii.

Schengen nu va mai fi doar un miraj din 2025 pentru Romania, daca este sa ne ghidam dupa ceea ce ne spun membrii PSD, insa nu ar fi prima oara cand ni se promite “marea cu sarea”, mai ales ca Air Schengen nu e tocmai victoria la care spira foarte multa lume, iar ridicarea controalelor la granitele terestre nu e mai aproape de realizare precum era in decembrie 2022.

“Am avut astăzi o întâlnire cu președintele Consiliului de Miniștri din Spania, Pedro Sanchez, în care am discutat despre proiectele comune pe care le au Spania și România. Am profitat de ocazie pentru a-i mulțumi premierului spaniol pentru sprijinul oferit de Președinția Spaniei la Consiliul UE în vederea aderării României la spațiul #Schengen pe cale aeriană și maritimă la finalul lunii martie. afirma Marcel Ciolacu.

Prin programul politic adoptat la Congresul Party of European Socialists, liderii social-democraților europeni susțin integrarea completă a României în spațiul Schengen și dezvoltarea măsurilor și mecanismelor sociale pentru creșterea nivelului de trai în toate statele membre. afirma Victor Negrescu.”