Rusia Continua sa Avanseze in Teritoriul Ucrainean, in Regiunea Doneţk

Rusia Continua Avanseze Teritoriul Ucrainean Regiunea Doneţk

Rusia continua sa avanseze in teritoriul ucrainean, in regiunea Doneţk, in momentul de fata, iar asta pentru ca eforturile din ultima perioada incep sa dea roade, mai ales ca armata ucraineana a ramas fara o parte din ajutorul masiv pe care il primea de la NATO in cursul anului 2023.

Rusia va continua sa atace diverse zone din regiunea Doneţk, dar nu doar acolo, Kremlinul dorind sa ocupe inclusiv Harkov-ul, pe care il ataca intens de luni de zile, insa deocamdata eforturile soldatilor rusi n-au fost incununate de succes in acest oras.

“Forțele ruse au avansat recent la sud-vest de orașul Donețk. Imaginile geolocalizate publicate pe 5 martie arată că forțele ruse au avansat în câmpurile de la sud de Novomykhailivka (sud-vest de orașul Donețk). Un milblogger afiliat la Kremlin a susținut, de asemenea, că elemente ale Brigăzii 155 de infanterie navală rusă (Flota Pacificului) înaintau dinspre est în Novomykhailivka, în timp ce elemente ale Corpului 68 de armată (tot din Flota Pacificului) au capturat o fermă de lapte la nord de așezare.

Milbloggerul afiliat la Kremlin a susținut, de asemenea, că forțele ruse au avansat în centrul Heorhiivka la vest de orașul Donețk pe 5 martie, dar ISW nu poate verifica independent această afirmație. Un milblogger rus a susținut că forțele ruse au avansat cu 420 de metri în lățime și 320 de metri în adâncime în Novomykhailivka.

Bătăliile de poziție au continuat la vest de orașul Donețk, lângă Heorhiivka și Krasnohorivka și la sud-vest de orașul Donețk, lângă Novomykhailivka și Vodyane. Elemente ale Brigăzii 238 de Artilerie Rusă (8 CAA, Districtul Militar de Sud [SMD]) operează în apropiere de Krasnohorivka; iar în apropiere de Heorhiivka operează un batalion de tancuri din Regimentul 103 de puști motorizate (8 CAA, SMD).”