Armata Romana: Activitatile Importante de ULTIM MOMENT ale Militarilor Romani, in Plin Razboi

Armata Romana anunta activitatile importante de ultim moment ale militarilor romani, in plin razboi in Ucraina, iata ce trebuie sa stie toti romanii.

Armata Romana Activitatile Importante ULTIM MOMENT Militarilor Romani Plin Razboi

Armata Romana ne aduce din nou in imediata atentie activitatile importante de ultim moment ale soldatilor romani in plin razboi in Ucraina, iar asta pentru ca mai jos se vorbeste despre fortele de aparare antiaeriana, care se instruiesc impreuna cu partenerii NATO in Polonia, dar si despre antrenamentele in modul de instruire MOUT impreuna cu soldatii francezi.

Armata Romana aduce in atentie deasemenea ca spatiul aerian al Romaniei este protejat 24 de ore din 24 de Fortele Aeriene Romane si Turce, in cadrul misiunilor NATO, separat fiind aduse in atentie exercitiile la care au particiat militarii batalionului de vanatori de munte, cu detalii disponibile acum mai jos.

“Avioanele de vânătoare sunt la datorie 24 de ore din 24, pregătite să intervină în cazul unor zboruri suspecte sau neanunțate în apropierea granițelor Alianței! În prezent, Forţele Aeriene Române execută în țara noastră, împreună cu militari din Forțele Aeriene Turce, misiunea de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO. Aceasta este o misiune de apărare colectivă, care se desfășoară pe timp de pace pentru protejarea integrității spațiului aerian al Alianței.

„Gheparzii Transilvani” desfășoară, în această perioadă, o serie de activități pe linia instruirii. Printre cele mai importante s-au numărat exercițiul „PANTHER SHIELD” și marșul tactic executat pe o distanță de 20 de kilometri. Exercițiul tactic cu trageri de luptă reale întrunit „PANTHER SHIELD”, la care au participat militarii români, alături de partenerii americani, britanici și croați, a demonstrat nivelul înalt al interoperabilității constituită în cadrul Grupului de Luptă din Polonia.

Modul de instruire MOUT (Military Operations in Urban Terrain). Săptămâna trecută, militarii Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” s-au instruit alături de partenerul francez în facilitățile și clădirile menite să simuleze lupta în localitate, ale Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu. Pe timpul desfășurării acestui modul de instruire, cei mai tineri militari ai batalionului au exersat procedurile specifice luptei în mediul urban și procedeele de coborâre în rapel.

În perioada 4-6 martie, în facilitățile de instruire ale vânătorilor de munte din garnizoana Miercurea Ciuc, s-a desfășurat Exercițiul de Repetare a Misiunii (MRE – Mission Rehearsal Exercise) a plutonului de infanterie – rotația a V-a, structură generată de Batalionul 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avramescu”, care va participa la misiune în Teatrul de Operații Bosnia și Herțegovina.

În cadrul exercițiului, militarii au trecut prin mai multe situații create de către o comisie de verificare aparținând Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, în urma evaluării, plutonul atingând toate obiectivele necesare pentru desfășurarea, cu succes, a misiunii din teatrul de operații.”