Schengen: Acuzatii DURE intre PES si PPE din Cauza Blocarii Aderarii Romaniei si Bulgariei

Schengen este marul discordiei dintre PPE si PES, cu acuzatii dure lansate intre cele doua partide politice europene din cauza blocarii aderarii Romaniei.

Schengen Acuzatii DURE PES PPE Cauza Blocarii Aderarii Romaniei Bulgariei

Schengen este marul discordiei dintre Romania si Austria, dupa ce Karl Nehammer a decis sa ne tot blocheze accesul in sistem, insa acum incep sa fie aruncate acuzatii dure si intre PES si PPE, cele doua mari familii politice din Europa, europarlamentarul Victor Negrescu acuzandu-si rivalii ca nu vor sa permita aderarea Romaniei.

Schengen a fost in centrul discutiilor dintre PES, partidul socialistilor europeni, si PPE, partidul popularilor europeni, de multa vreme, insa Victor Negrescu spune ca desi partidul sau a votat de 4 ori aderarea Romaniei la Schengen, popularii europeni au blocat prin Karl Nehammer intrarea, in repetate randuri, iar acum sunt nemultumiti de rezolutia congresului PPE din Bucuresti.

Schengen va ramane un miraj in continuare pentru Romania, iar asta deoarece in ciuda declaratiilor politice, PES si PPE nu se vor intelege pentru a-l forta pe Karl Nehammer sa renunte la veto-ul sau, ceea ce desigur ca ne va tine in continuare la marginea Spatiului Schengen si a Europei, la fel ca in ultimii 10 ani de zile.

“Toți social-democrații europeni, inclusiv social-democrații austrieci, au votat de patru ori pentru susținerea aderării complete a României la spațiul Schengen. De două ori au votat rezoluțiile în Parlamentul European, o dată la Congresul PES de la Malaga de anul trecut și recent, săptămâna trecută, prin aprobarea cu unanimitate a Programului Politic al PES la Roma.

Cei de dreapta, de la PPE, care au blocat aderarea României la spațiul Schengen atât prin guvernul din Austria, cât și anterior, ar face bine să nu mai spună minciuni, ci să rezolve problema. De altfel, au fost mai multe voturi împotrivă și abțineri din partea PPE la rezoluțiile din Parlamentul European.”