Ministrul Educatiei: Violenta din Scoli in Centrul unor Anunturi de ULTIMA ORA pentru Toti Romanii

Ministrul Educatiei vorbeste in mod oficial despre violenta din scolile Romaniei, iata ce anunturi de ultima ora face Ligia Deca pentru romani.

Ministrul Educatiei Violenta Scoli Centrul Anunturi ULTIMA ORA Toti Romanii

Ministrul Educatiei aduce in atentia tuturor romanilor masurile pe care le ia in cazul violentei din scolile Romaniei, iar asta pentru ca situatia recenta de la Bucuresti a obligat-o pe Ligia Deca sa ia o serie de decizii pentru descoperirea adevarului in cazul abuzurilor care au avut loc in liceul bucurestean, ele fiind tinute secrete.

Ministrul Educatiei detaliaza o intalnire cu Consiliul Consultativ al World Vision Romania, unde s-a discutat despre violenta din scolile Romaniei si cum poate fi oprita, dar si despre o intalnire cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, cu care a discutat despre imbunatatirea sistemului educational.

“Astăzi m-am întâlnit cu Mihaela-Loredana Nabar și Consiliul Consultativ al World Vision Romania format din elevi, pentru a discuta despre cum putem preveni și reduce fenomenul violenței în școli. Copiii mi-au povestit despre ce se întâmplă în școlile lor și au venit cu o serie de propuneri concrete: o platformă pentru reclamarea abuzurilor, formarea profesorilor, campanii de conștientizare, schimb de bune practici între profesori și materiale prietenoase cu elevii privind prevenirea și reducerea violenței în mediul școlar.

Le-am mulțumit pentru interesul acordat temei, le-am povestit despre materialele create de Ministerul Educației pentru managementul cazurilor de violență, discuțiile pe care le vor avea cu diriginții lor privind modul în care pot sesiza cazurile de abuz. De asemenea, le-am promis că inspectoratele vor verifica mai atent respectarea prevederilor în vigoare privind managementul cazurilor de violență.

Angajamentul nostru pentru prevenirea și reducerea violenței continuă! În următoarea perioadă ne vom vedea cu organizațiile non-guvernamentale care lucrează în domeniu, pentru a planifica noi acțiuni comune de prevenire și reducere a fenomenului violenței în școli. Dragi copii și tineri, dacă sunteți martori sau victime ale violenței, vorbiți cu profesorii, consilierul școlar sau directorul școlii voastre. Suntem aici pentru voi!

Astăzi, am primit vizita Excelenței Sale Giles Portman, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România. Ambasadorul britanic a subliniat importanța educației în cooperarea dintre România și Marea Britanie și a exprimat dorința de a dezvolta acest domeniu în viitor. De asemenea, am discutat despre colaborarea în domeniul învățământului superior.

Cu accent pe dezvoltarea de parteneriate pentru educație transnațională între universitățile din România și Marea Britanie, promovarea educației pentru mediu și climă, inițiative care privesc îmbunătățirea abilității elevilor la matematică, sprijinirea educației în mediul rural și a categoriilor dezavantajate, integrarea refugiaților și sprijinirea cadrelor didactice pentru dezvoltarea de noi competențe pentru promovarea stării de bine a elevilor.