Simona-Bucura Oprescu: Ordonanta de URGENTA a Guvernului cu Masuri Importante Anuntate de Ministrul Muncii

Simona-Bucura Oprescu anunta o Ordonanta de Urgenta importanta a Guvernului Romaniei, masurile luate de ministrul Muncii pentru toata Romania.

Simona-Bucura Oprescu Ordonanta URGENTA Guvernului Masuri Importante Anuntate Ministrul Muncii

Simona-Bucura Oprescu anunta ca Guvernul României a adoptat joi o ordonanță de urgență care prevede majorări salariale importante pentru personalul din sănătate, asistență socială și alte sectoare de activitate bugetară. Această decizie, anuntata de ministrul Muncii, vine în sprijinul celor care ocupă funcții esențiale în domeniul asistenței sociale și sănătății, recunoscând astfel munca valoroasă și dedicarea acestora.

Simona-Bucura Oprescu anunta ca, in baza ordonanței de urgență, începând cu luna martie 2024, salariile de bază ale personalului din domeniul asistenței sociale, precum și ale personalului TESA din unitățile și centrele de asistență socială cu sau fără personalitate juridică, se vor majora cu 20% față de nivelul salarial de bază aferent lunii decembrie 2023. Această creștere salarială va fi acordată în două tranșe egale, prima din martie și a doua din iunie 2024.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a subliniat importanța acestei inițiative: “Misiunea angajaților din asistență socială nu este deloc ușoară și trebuie răsplătită corect, în raport cu munca depusă. Guvernul României a majorat astăzi veniturile celor care și-au asumat să aibă grijă de cei mai vulnerabili dintre noi, conform angajamentelor luate în timpul discuțiilor cu organizațiile sindicale reprezentative din acest domeniu.”

Simona-Bucura Oprescu informeaza ca măsurile adoptate de Executiv nu se opresc aici. Personalul din sănătate, inclusiv cel TESA, va beneficia de asemenea de majorări salariale, implementate tot eșalonat. În plus, peste 235.611 de profesioniști din domeniul medical – medici, farmaciști, biologi, chimiști, fizicieni, registratori medicali, statisticieni medicali, precum și personal auxiliar-sanitar și TESA – se vor număra printre beneficiarii acestor majorări.

Ordonanța clarifică și situația mediciilor de medicină generală care efectuează gărzi în cadrul serviciilor de ambulanță și al structurilor de primire urgențe din unitățile sanitare, conform ministrului Simona-Bucura Oprescu, stipulând că aceștia vor beneficia de indemnizație pentru gărzile efectuate, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial.

Simona-Bucura Oprescu si Guvernului, prin aceasta decizie fac reprezintă un pas important în recunoașterea și valorificarea eforturilor depuse de personalul din domeniile asistenței sociale și sănătății, oferindu-le acestora un stimulent bine meritat și necesar pentru continuarea muncii lor esențiale.