Ministrul Educatiei: 2 Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT privind Scolile si Elevii din Romania

Ministrul Educatiei face 2 anunturi oficiale de ultim moment pentru scolile si elevii din toata Romania, iata ce a dezvaluit Ligia Deca pentru oameni.

Ministrul Educatiei 2 Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Scolile Elevii Romania

Ministrul Educatiei le vorbeste in mod oficial romanilor astazi, prin 2 anunturi de ultim moment, despre solile din tara noastra si sistemul de invatamant, iar asta pentru ca Ligia Deca a facut vizite la noi unitati de invatamant din Romania, pentru a vedea cum sunt facute investitii pentru binele elevilor.

Ministrul Educatiei explica mai jso de ce este important ca autoritatile locale sa faca investitiile cu cap, pentru ca elevii sa beneficieze intr-adevar de educatie de inalta calitate, ceva ce este asteptat de catre otti parintii, mai ales ca exista suficiente fonduri europene care sa sustina acest lucru acum.

“În cadrul vizitelor mele în țară, mă străduiesc să includ cât mai multe întâlniri cu oamenii din școli, deoarece măsurile instituționale sunt eficiente doar atunci când sunt înțelese pe deplin și când sunt adaptate la nevoile reale din fiecare școală. A fost o bucurie, așadar, să mă întâlnesc astăzi cu directorii unităților de învățământ din județul Alba.

Un județ cu investiții semnificative făcute atât pentru consolidarea și modernizarea infrastructurii școlare, cât și pentru intervenții sistemice în combaterea abandonului școlar și pentru asigurarea unui mediu educațional incluziv. Pentru că întâlnirea a avut loc în această perioadă în care organizăm simulările examenelor naționale, unul dintre subiectele de discuție a fost acesta.

Fiind o schimbare recent introdusă, ea este perfectibilă, așa că le-am promis colegilor noștri că vom rezolva toate tipurile de situații care ne-au fost aduse la cunoștință legate de implementarea acestui sistem de evaluare. Le mulțumesc profesorilor care s-au raliat efortului de digitalizare a procesului de evaluare, care au înțeles că este necesar pentru a crește încrederea în proces și în integritatea lui. Totodată, am discutat despre modalitățile prin care putem preveni și reduce fenomenul violenței în școli.

Le-am povestit despre procedura privind managementul cazurilor de violență în mediul școlar, despre materialele create de Ministerul Educației pentru a sprijini aceste demersuri și importanța intensificării colaborării între diversele entități implicate în abordarea problemelor legate de violența în școli. Vă mulțumesc, stimați directori și inspectori, pentru sinceritatea și deschiderea pe care le-ați arătat în dialogul nostru și vă felicit pentru eforturile și rezultatele muncii voastre din școli!

Tocmai i-am întâlnit, #ÎnVizităLaAlba, pe copiii uneia dintre cele mai moderne grădinițe din țară: Grădinița SMART cu program prelungit din comuna Ciugud.
A fost inaugurată în 2023 și este situată în mediul rural, în zona de dezvoltare a comunei. Chiar și amplasarea este #smart: cei mai mulți dintre locuitorii comunei trec prin zonă în drum spre serviciu și, în plus, grădinița deservește și angajații zonei industriale.”