Ministrul Sanatatii Face un Anunt de ULTIM MOMENT, Spitalul Nou Construit pentru Romani

Ministrul Sanatatii face un foarte important anunt de ultim moment, cu privire la un spital nou care este construit pentru Romania, iata deciziile.

Ministrul Sanatatii Face Anunt ULTIM MOMENT Spitalul Nou Construit Romani

Ministrul Sanatatii face un anunt de ultim moment, foarte important, cu privire la un nou centru spitalicesc care este construit in Romania, iar asta pentru ca Alexandru Rafila vorbeste despre cel din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, acolo unde se construieste un Centru pentru Arsi Grav.

Ministrul Sanatatii spune ca finantarea vine de la Banca Mondiala, echipa din Romania reusind sa ajute la obtinerea banilor necesari pentru constructia, nu doar a acestui centru, ci si a altor centre spitalicesti, care vor aduce servicii medicale de mult mai buna calitate pentru romanii din intreaga tara, in viitor.

“Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş este cel de-al treilea centru care se realizează în cadrul unui program ambiţios, finanţat de către Banca Mondială, un proiect care în anul 2021 era încheiat, blocat, nefuncţional şi la care am reuşit să găsim înţelegere din partea Băncii Mondiale. Aş vrea să mulţumesc echipei Băncii Mondiale din România pentru sprijinul acordat pentru ca aceste trei proiecte să repornească.

Peste 1 miliard de lei pentru trei centre dedicate marilor arşi din România. O să vedeţi în perioada imediat următoare că şi aici, la Târgu Mureş, la fel ca şi la Timişoara, la fel ca şi la Bucureşti, la Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’ se va lucra susţinut, astfel încât aceste trei proiecte să se finalizeze în cursul anului viitor.

Avem nevoie de aceste centre care în mod paradoxal, au fost blocate chiar de cei care menţionau că avem nevoie de tratament pentru pacienţii cu arsuri grave în România, dar au făcut doar o declaraţie şi nu au dus lucrurile în continuare. Vreau să vă spun un lucru extrem de important. Vreau să mulţumesc tuturor partenerilor şi, bineînţeles, echipei de la Ministerul Sănătăţii.

În momentul de faţă se construiesc spitale în România, facem spitale regionale la Iaşi, la Cluj, acolo încep lucrările, la Craiova, semnăm contractul probabil în această săptămână sau săptămâna viitoare. Se construiesc spitale din PNRR şi nu în ultimul rând, se construiesc aceste trei centre de mari arşi. În altă ordine de idei, având în vedere că aici, la Târgu Mureş,.

Este o universitate de medicină şi farmacie, ştiinţă şi tehnologie prestigioasă şi mulţumesc domnului rector care este alături de noi, dezvoltăm servicii medicale integrate la nivelul judeţului Mureş. Aceste lucruri înseamnă un nou centru, un nou institut de boli cardiovasculare, aici, o investiţie de peste 100 de milioane de euro aici, în curtea spitalului, alături de centrul de mari arşi, înseamnă ambulatorii de specialitate noi.”