Electrica: Informarile Oficiale IMPORTANTE pentru Milioane de Romani din Toata Tara

Electrica transmite o serie de informatii oficiale foarte importante pentru milioane de romani din toata tara, iata ce spune furnizorul de energie.

Electrica Informarile Oficiale IMPORTANTE Milioane Romani Toata Tara

Electrica, furnizorul de servicii de energie electrica si gaze naturale pentru milioane de romani din intreaga tara, transmite o serie de informari oficiale foarte importante, despre care trebuie sa stie toti romanii chiar acum. Mai exact, cei de la Electrica dezvaluie faptul ca in cursul anului 2023, volumul de energie electrica distribuita in intreaga tara a ajuns la 17.05 TWh, in scadere cu 3.8% fata de intregul an 2022, ceea ce reprezintao surpriza foarte serioasa.

Electrica transmite deasemenea ca deserveste nu mai putin de 3.93 milioane de clienti, care acopera o suprafata de 40.8% din suprafata Romaniei, adica aproape jumatate din intreaga tara, numarul in sine fiind unul foarte mare. Mai mult decat atat, Electrica ne aduce deasemenea in atentie faptul ca volumul de energie electrica furnizata pe piata cu amanuntul a scazut cu 9.1% in anul 2023 in Romania, comparativ cu anul 2022, deservind 1.7 milioane locuri de consum.

Electrica: Informarile Oficiale IMPORTANTE pentru Milioane de Romani din Toata Tara

Electrica spune deasemenea ca vrea sa-si extinda portofoliul in domeniul productiei de energie electrica, in special din surse regenerabile, avand in momentul de fara o capacitate de productie de aproximativ 300 MW in Romania. In ceea ce priveste Baza Activelor Reglementate, in termeni nominali, pe care Electrica le are la ora actuala, vorbim despre o estimare de aproximativ 7.2 miliarde de LEI, fara a se specifica daca exista diferente fata de 2022.

Electrica a confirmat deasemenea faptul ca in cursul anului 2022 a realizat si pus in functiiune investitii de aproximativ 777.1 milioane de LEI, suma reprezentand aproximativ 101.7% din valoarea anuala a programului de investitii. Electrica a avut in 2023 venituri operationale de 13.333,8 de LEI, in scadere fata de 13.840,2 in anul 2022, diferenta fiind una considerabila pentru companie, dar asta nu a oprit proiectele de investitii si punere in functiune.

Electrica va continua in cursul anului 2023 sa faca investitii si sa puna in functiune noi echipamente pentru productia de energie, dar nu doar atat, asa ca ramane de vazut ce rezultate va anunta pentru anul acesta, abia in 2025.