Schengen: Aeroporturile din Romania Fara Controale de Pasapoarte dupa Aderare

Schengen ne primeste foarte curand, iar aeroporturile din Romania sunt pregatite sa sustina traficul fara controale de pasapoarte, iata care dintre ele.

Schengen Aeroporturile Romania Fara Controale Pasapoarte Aderare

Schengen se apropie, sau mai bine zis Air Schengen se apropie, pentru ca de pe 31 martie, Romania va intra cu granitele aeriene in sistem, aderarea aceasta inseamna ca prin aeroporturile din Romania vom putea tranzita fara sa mai avem pasapoartele verificate, atat timp cat calatorim catre o alta tara din Spatiul Schengen, controalele disparand in totalitate pentru pasageri.

Schengen nu va mai fi doar un vis distant, cel putin cazul traficului aerian, iar asta pentru ca aeroporturile din Suceava, Târgu-Mureș, Iași, Cluj-Napoca, Craiova, Baia Mare, Satu Mare, Sibiu, Tulcea, Oradea, Constanța, Henri Coandă, Timișoara vor fi pregatite pentru Air Schengen din 31 martie, conform unui anunt al ministrului de interne Catalin Predoiu.

Schengen nu ne primeste si pentru traficul terestru fara controale la granite, in aceasta situatie ramanand restrictiile impuse pana in prezent, insa daca Air Schengen va functiona fara probleme, iar numarul de cazuri de azil si migratia din Austria vor scadea, atunci am putea sa ne bucuram si de trafic terestru mult mai simplu, fara vreun control de vreun fel, in viitor.

“Începând cu 31 martie 2024, România va adera la spațiul Schengen cu frontierele aeriene. Pentru optimizarea fluxurilor Schengen în aeroporturile noastre, am avut, astăzi, o întâlnire în sistem videoconferință cu conducerile aeroporturilor din Suceava, Târgu-Mureș, Iași, Cluj-Napoca, Craiova, Baia Mare, Satu Mare, Sibiu, Tulcea, Oradea, Constanța, Henri Coandă, Timișoara, reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și președinții Consiliilor Județene.

În spiritul cooperării loiale interinstituționale, am reafirmat angajamentul Ministerului Afacerilor Interne de a sprijini administrațiile aeroporturilor în îndeplinirea tuturor standardelor necesare pentru o tranziție fluidă spre eliminarea controalelor la frontierele aeriene. Cu această ocazie am adresat felicitări conducerii aeroporturilor. a afirmat ministrul Catalin Predoiu.”