Rusia Continua sa Avanseze in Ucraina, pe Masura ce Ajutorul Occidental Intareste Armata Ucraineana

Rusia Continua sa Avanseze in Ucraina, pe Masura ce Ajutorul Occidental Intareste Armata Ucraineana

Rusia continua sa avanseze in Ucraina, pe masura ce ajutorul Occidental incepe sa ajunga la ucrainieni si intareste armata care lupta impotriva ocupatiei incepute acum peste 2 ani de zile, astfel ca situatia de acum ar trebui sa se schimbe foarte rapid.

Rusi a facut doar o serie de avansuri marginale in ultima perioada, asta in conditiile in care a avut pentruo perioada buna de timp un avantaj major pe campul de lupta, insa se pare ca nu a reusit sa profite de el chiar asa cum si-ar fi dorit, asa ca Ucraina poate pregati o ofensiva serioasa.

“Forțele ruse au avansat recent la sud-vest de Bakhmut. Imaginile geolocalizate publicate pe 12 martie indică faptul că forțele ruse au avansat recent la nord de Klișchiivka (sud-vest de Bakhmut).

Angajamentele poziționale au continuat la vest de Bakhmut în zona de la est de Chasiv Yar și în Ivanivske; și la sud-vest de Bakhmut lângă Klishchiivka, Andriivka, Stupochky (se referă probabil la angajamentele de luptă care au loc în direcția Stupochky), Pivdenne și Pivnichne.

Surse ruse au susținut că forțele ucrainene continuă să dețină poziții în vestul Ivanivske și că forțele ruse nu controlează cea mai mare parte a Ivanivske, contrar unor pretenții rusești. Un milblogger rus a susținut că forțele ruse controlează 60% din Ivanivske, dar ISW nu a observat dovezi vizuale ale acestei afirmații.

Elementele Diviziei a 98-a Gărzilor Aeropurtate din Rusia (VDV) continuă să opereze în direcția Bakhmut; elemente ale Regimentului 102 pușcăși motorizat rus (Divizia 150 pușcă motorizată, Armata armată combinată a 8-a de gardă [CAA], districtul militar de sud [SMD]) operează în apropiere de Ivanivske; și elementele de recunoaștere ale Brigăzii 11 Gărzi separate VDV operează la vest de Bakhmut.”