Marcel Ciolacu Anunta Prioritatile Guvernului Romaniei pentru Urmatoarea Perioada

Marcel Ciolacu Anunta Prioritatile Guvernului Romaniei Urmatoarea Perioada

Marcel Ciolacu anunta prioritatile Guvernului Romaniei pentru perioada urmatoare, iar asta pentru ca vorbim despre decizii care au la baza intentia de a mentine preturile energiei si alimentelor la valori care sa fie suportabile pentru romanii din intreaga tara.

Marcel Ciolacu vrea deasemenea si o reorganizare a ANAF, pentru ca institutia sa faca o colectare mult mai buna a veniturilor la buget, astfel incat sa existe bani pentru investitii, plata salariilor bugetarilor si nu doar atat.

“Revenind la prioritățile momentului, vă anunț că principalul efort va fi, în următoarele două săptămâni, să îmbunătățim mecanismele care țin sub control prețurile la energie, gaze și alimentele de bază.

Am văzut că inflația a revenit pe o traiectorie descendentă, iar Banca Națională a României prevede că va ajunge sub 5% până la finele anului. Scopul nostru este ca, pe lângă aceste mecanisme, să continuăm să investim în producția românească și să ducem cât mai multe produse locale, la prețuri corecte, în magazine.

Altă prioritate majoră este reorganizarea ANAF, ca să creștem eficiența colectării veniturilor la buget. Este nevoie de o coordonare integrată și, mai ales, de o viziune clară în acțiunea de combatere a fraudei și evaziunii fiscale. Ne-am angajat împreună să modernizăm, să digitalizăm Fiscul, după 32 de ani de așteptări ca să asigurăm servicii mai bune pentru toți cetățenii.”