Romania Ofera Sprijin pentru Spitalul de Campanie Iordanian din Fasia Gaza

Romania Ofera Sprijin pentru Spitalul de Campanie Iordanian din Fasia Gaza

DSU a anuntat in mod oficial faptul ca Romania sprijina Spitalul de campanie pe care Iordania l-a facut in Fasia Gaza pentru a-i ajuta pe civilii care au nevoie de sprijin umanitar, iar mai jos aveti detalii despre masurile puse in aplicare de catre autoritatile noastre

România sprijină spitalul de campanie iordanian din Fâșia Gaza!

Având în vedere situația de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat și o criză umanitară în Fâșia Gaza, statul român, prin Guvernul României, Ministerul Afacerilor Externe, respectiv Ministerul Afacerilor Interne a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populației civile afectate.

Astfel, premierul României, Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență, a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Prin hotărârea nou adoptată se acordă asistență internațională, cu titlu gratuit, Regatului Hașemit al Iordaniei, ce constă în echipamente și materiale medicale, necesare activității sanitare a spitalului de campanie iordanian din Fâșia Gaza.

În baza Hotărârii CNSU, produsele și echipamentele medicale donate au fost scoase din stocurile de urgență medicală, aflate la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Transportul bunurilor s-a realizat pe cale aeriană cu resurse naționale puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale.