Austria: Masurile lui Karl Nehammer au Efect, Vestile de ULTIM MOMENT pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria a luat o serie de masuri importante prin Karl Nehammer, care incep sa-si aarate efectele, iar vestile pentru aderarea Romaniei la SChengen sunt bune.

Austria Masurile Karl Nehammer Efect Vestile ULTIM MOMENT Aderarea Romaniei Schengen

Austria a pus in aplicare o serie de masuri radicale, luate de catre Karl Nehammer, iar efectul acestora incepe sa devina vizibil, fiind de un real ajutor pentru aderarea Romaniei la Schengen, pentru ca numarul migrantilor retinuti la granitele tarii a scazut substantial in prima perioada din 2024, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2024.

Austria a inregistrat in ianuarie 2024 doar 2.287 de cereri de azil de la migranti, jumatate fata de aceeasi perioada a anului trecut, Karl Nehammer reusind sa-si indeplineasca obiectivul de reducere a acestora, de acest proces depinzand aderarea Romaniei la Schengen, ea fiind blocata tocmai din cauza numarului mare de cereri de azil din 2022 si 2023.

Austria a reusit sa-i convinga pe migranti sa nu mai vina la granitele sale, ei mergand catre alte locatii din Europa, incercand sa intre in Spatiul Schengen, la portile caruia sta si Romania in momentul de fata, dar daca Karl Nehammer se va lasa induplecat sa renunte la veto-ul sau, sau nu, chiar si cu aceste reduceri ale cifrelor privind cererile de azil, ramane de vazut.

“Poliția de frontieră din Burgenland nu a avut de multă vreme o săptămână atât de liniștită. Din 7 martie, doar șapte migranți au fost reținuți în zona de frontieră austro-ungară – o fracțiune față de lunile precedente. Faptul că presiunea migrației asupra Austriei s-a diminuat semnificativ se reflectă și în cele mai recente statistici.

2.287 de cereri de azil au fost depuse la nivel național în ianuarie – în perioada comparabilă din 2023 au fost de două ori mai multe. Nu există încă cifre ajustate pentru februarie, dar se așteaptă ca tendința să continue. Ce este izbitor: aproape jumătate din cereri au fost depuse de femei. Cuvânt cheie: reîntregirea familiei.”