Ministerul Apararii: Importante Informari Oficiale de ULTIM MOMENT privind Activitatile Soldatilor Romani

Ministerul Apararii aduce in atentia a milioane de romani o serie de informari importante de ultim moment, privid activitatile soldatilor din tara.

Ministerul Apararii Importante Informari Oficiale ULTIM MOMENT Activitatile Soldatilor Romani

Ministerul Apararii a publicat o serie de importante informari oficiale de ultim moment cu privire la activitatile soldatilor romani din toata tara, iar asta pentru ca in atentia noastra vine exercitiul Scorpionilor rosii de la Pologionul de Lupta de la Plenita, impreuna cu militarii trimisi de NATO in Romania.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea inclusiv despre parteneriatul strategic dintre SUA si Romania, care ofera protectie extinsa tarii noastre, insa separat ni se aduce in atentie inclusiv activitatile de instruire din poligonul de lupta urbana Plenita, realitate impreuna cu militarii francezi din cadrul NATO.

“Scorpionii Roșii din cadrul Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” au executat activități de instruire în Poligonul de luptă urbană Plenița, alături de militari din cadrul Grupului de Luptă NATO. În cadrul exercițiilor, militarii au răspuns cerințelor, plecând de la perfecționarea deprinderilor individuale, până la dezvoltarea coordonării dintre militari, făcând posibilă rezolvarea de situații tactice. În Poligonul de tragere Balta Verde, militarii Brigăzii Multinaționale Sud-Est au participat la o competiție de trageri.

Militarii români, polonezi, macedoneni, portughezi, belgieni, francezi și luxemburghezi au demonstrat încă o dată că parteneriatul dintre structuri este puternic, bazat pe profesionalism și camaraderie. Parteneriatul Strategic între România și Statele Unite ale Americii a fost evidențiat prin vizita unei delegații din cadrul Alabama National Guard lan sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, precum și la Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”.

Vizita s-a desfășurat în contextul colaborării și schimbului de experiență cu partenerii NATO, prin analizarea dezvoltării relațiilor de cooperare în domenii specifice și oportunitatea utilizării infrastructurii de instruire în comun. De asemenea, membrii delegației au avut prilejul de a vizita Muzeul Militar „Mareşal Constantin Prezan”, filiala Cluj-Napoca a Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I”.

Înperioada 11-15 martie, militarii Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” au executat activității de instruire în Poligonul de luptă urbană Plenița, alături de militari din cadrul FLF BG (Franța – națiune cadru). În cadrul exercițiilor, militarii au răspuns cu succes cerințelor, plecând de la perfecționarea deprinderilor individuale, până la dezvoltarea coordonării dintre militari, făcând astfel posibilă rezolvarea de situații tactice.

Tot în această perioadă, în poligonul de tragere Balta Verde, militarii Brigăzii Multinaționale Sud-Est și-au demonstrat deprinderile privind utilizarea armamentului ușor de infanterie, în cadrul unei competiții organizate pentru întărirea colaborării dintre militarii români și cei ai partenerilor NATO dislocați pe teritoriul național. “Shooting competition” a reprezentat mai mult decât o competiție, alături de militarii polonezi, macedoneni, portughezi, belgieni, francezi și luxemburghezi, militarii români demonstrând,, încă o dată, că parteneriatul dintre structuri este unul puternic, bazat pe profesionalism și camaraderie.”